- Konu Yazar
- #1
Bal Kabaklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 adet yumurta
150 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri ( 2 parmak eksik)
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı mısır unu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Un
İç harcı için;
1 dilim bal kabağı
Yarım su bardağı toz şeker
Bal Kabaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağı rendeleyip ,toz şeker ile kavurup ,suyunu salıp çekince soğumaya bırakalım.
Hamur için ;yumurta, margarin ve sıvı yağ karıştıralım.
Pudra şekeri, nişasta, mısır unu, vanilya ve karbonat ekleyip yoğuralım.
En son denetimi un ekleyip güzelce yoğuralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde beze alıp merdane yardımıyla açalım kolay açıla bilmesi için üzerine streç koyup açtım ben.
Hazırladığımız iç harçtan ekleyip saralım, yağladığımız tepsiye dizin.
120 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Bal Kabaklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 adet yumurta
150 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri ( 2 parmak eksik)
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı mısır unu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Un
İç harcı için;
1 dilim bal kabağı
Yarım su bardağı toz şeker
Bal Kabaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağı rendeleyip ,toz şeker ile kavurup ,suyunu salıp çekince soğumaya bırakalım.
Hamur için ;yumurta, margarin ve sıvı yağ karıştıralım.
Pudra şekeri, nişasta, mısır unu, vanilya ve karbonat ekleyip yoğuralım.
En son denetimi un ekleyip güzelce yoğuralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde beze alıp merdane yardımıyla açalım kolay açıla bilmesi için üzerine streç koyup açtım ben.
Hazırladığımız iç harçtan ekleyip saralım, yağladığımız tepsiye dizin.
120 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Bal Kabaklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı