- Konu Yazar
- #1
Bal Kabaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1.5 su bardağı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 fincan şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Bal kabağı püresi için;
7 dilim kabak
Bal Kabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpalım. Daha sonra öteki kek gereçlerini koyup, 200 derece pişiriyoruz.
Kabaklarımızı evvelce 1,5 su bardağı şekerle pişirip, rondodan geçirelim.
Kek pişerken kremamızı hazırlayım tüm materyalleri koyup, pişirelim vanilya ve tereyağını sonradan ekleyelim.
Kekimizin birinci sıcağı geçtikten sonra kremamızı döküp, son olarak kabak püresini üstüne sürüp, süsleyelim. Afiyet olsun
Bal Kabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1.5 su bardağı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 fincan şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Bal kabağı püresi için;
7 dilim kabak
Bal Kabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpalım. Daha sonra öteki kek gereçlerini koyup, 200 derece pişiriyoruz.
Kabaklarımızı evvelce 1,5 su bardağı şekerle pişirip, rondodan geçirelim.
Kek pişerken kremamızı hazırlayım tüm materyalleri koyup, pişirelim vanilya ve tereyağını sonradan ekleyelim.
Kekimizin birinci sıcağı geçtikten sonra kremamızı döküp, son olarak kabak püresini üstüne sürüp, süsleyelim. Afiyet olsun
Bal Kabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı