Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bal Kabaklı Cheesecake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için:
400 gram labne
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı
Alt taban için:
1 paket burçak bisküvi
Yarım paket petibör bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzerinin sosu için:
250 gram balkabağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Alt taban için;Bisküviler ince ince çekilir, tereyağ ile uygunca karıştırıp yağlanan kelepçeli kalıba güzelce bastırılarak döşenir. Dinlenmesi için buzdolabına konur.
Sos için;Kabaklar şeker ve su ile birlikte yeterlice haşlanır. Püre kıvamına getirilip soğumaya bırakılır.
Krema kısmı için;Labne ve krema güzelce çırpılır.
Ardından yumurtalar tek tek,çırpılarak ek edilir.
Un,nişasta ve vanilya ek edilip tabanın üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. (kontrollü pişirelim! keki sallayıp iç kısmı sallanmıyor ise pişmiştir) fırının ağzını açıp soğuması için kekimizi orda bekletelim.
Soğuyan kek üzerine hazırlanan sos dökülür.
Biraz dinlenip soğuyunca üzerine tahinde dökülüp buzdolabına koyulur.
En az 8 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Üzerine cevizleri servis servis yapılır.
Not: kremanın beyaz kalması için kalıbımızın dışını alüminyum folyo ile kaplayalım.

Kekimizin çatlamaması için; pişme esnasında fırının altına içi su dolu bir kap koyalım.

Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst