AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bal Kabağı Yatağında Tavuk Sote (Farklı Lezzet Arayanlar Kesinlikle Denemelisiniz)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bal Kabağı Yatağında Tavuk Sote (Farklı Lezzet Arayanlar Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı İçin Materyaller

Bal kabağı meze için;
4 dilim bal kabağı
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 (yarım) limon
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Tavuk sote için;
300 gram tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı tuz

Bal Kabağı Yatağında Tavuk Sote (Farklı Lezzet Arayanlar Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Yapılışı

Kabakları tuzlu suda haşlayınız. (kabukları ile haşlayıp sonrasında kaşık ile iç kısmını ayırmak daha kolay oluyor).
Haşladığınız kabakları bir çatal yardımı ile ezin.
İçine sarımsak, limon, tuz ve zeytinyağını ekleyiniz. Mezeniz hazır.
Sote için;. soğanı kup biçiminde doğrayınız.
Tencereye yağı ve soğanı ekleyiniz. Tencerenin kapağı kapalı iken kısık ateşte 5 dakika yumuşacık olana dek pişiriniz.
Doğradığınız tavukları üzerine ekleyip, baharat ve tuzla en kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Su çekildikten sonra denetimli bir biçimde karıştırarak kavurunuz.
Servis tabağına bal kabaklı mezeyi üzerinde tavuk soteyi ekleyip servis yapınız.
Muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Enfes bir lezzet.
 
Geri
Üst