- Konu Yazar
- #1
Bal kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg bal kabağı
4 yemek kaşığı tahin
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Bal kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bal kabağının kabuklarını soyun.
Karpuz gibi dilimleyin fakat biraz daha ince ne kalın ne ince olsun.
Borcama dilimlediğiniz bal kabaklarını dizin.
Üzerine şekerini dağınık şekilde serpin.
Üzerini jelatin yardımıyla kapatın.
2-3 saat dinlendirin.
180 ° ısınmış fırında 35 dakika pişirin.
Pişip soğuduktan sonra üzerini çay kaşığıyla tahin gezdirin.
İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz ben ekledim.
Şimdiden afiyet olsun.
Bal kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg bal kabağı
4 yemek kaşığı tahin
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Bal kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bal kabağının kabuklarını soyun.
Karpuz gibi dilimleyin fakat biraz daha ince ne kalın ne ince olsun.
Borcama dilimlediğiniz bal kabaklarını dizin.
Üzerine şekerini dağınık şekilde serpin.
Üzerini jelatin yardımıyla kapatın.
2-3 saat dinlendirin.
180 ° ısınmış fırında 35 dakika pişirin.
Pişip soğuduktan sonra üzerini çay kaşığıyla tahin gezdirin.
İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz ben ekledim.
Şimdiden afiyet olsun.
Bal kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı