Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bal Kabağı Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
6-7 adet karanfil
Üzeri için;
Ceviz içi ya da tahin
Kaymak eşliğinde de servis edilebilir

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bal kabaklarımızı dilimleyelim (Dilimler çok küçük olmasın çünkü pişince zaten küçülüyor) ve tencereye alalım.
Üzerine toz şekeri dökelim.
En az yarım saat tencerenin kapağını kapatarak kabakların suyunu salmasını bekleyelim (Ne kadar çok bekletirsek o kadar çok suyunu salar bu da daha güzel olmasını sağlar)
Tencerenin içine çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyelim.
Tencerenin kapağı kapalı vaziyette orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocağın altını biraz kısalım ve yaklaşık 2 saat kabakların suyunu çekmesini bekleyelim.
Eğer çok suluyken tencereden çıkarırsak kabaklarda su tadı olur ve güzel olmaz.
Dibinde bir miktar şerbeti kalınca tencereden alabiliriz.
Servis ederken üzerine ceviz içi ve/veya tahin döküp servis edebiliriz. Yanına da kaymak ekleyebiliriz. Afiyet olsun
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst