Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bal Kabağı Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
1 kg bal kabağı
1 çay bardağı su
2 su bardağı şeker
Arasına 1 paket petibör

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba, ilk önce bir tencereye bal kabakları alınır.
Üzerine 1 çay bardağı su ve 2 su bardağı şeker dökülerek ocakta 20- 25 dakika kısık ateşte pişirilir.
Daha sonra 1 paket petibör bisküvi robattan çekilir, temiz bir tabağa koyulur.
Pişen bal kabakları da robottan çekilir.
Muhallebi için tereyağ hariç bütün muhallebi malzemeleri tencereye alınır, karıştırılarak muhallebi kıvamına gelir .
Kaynamaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve ya margarin koyulur.
Yağ eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Muhallebi kaselerine 1 yemek kaşığı robottan çektiğimiz bisküvi koyulur .
Üzerine az muhallebi dökülür, tekrar bisküvi tozu koyulur, tekrar muhallebi en son robottan çekilen bal kabakları koyulur.
Dolapta 3 saat bekledikten sonra servis edebiliriz
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst