Bal Kabağı Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bal Kabağı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
1 su bardağı sulu tarafından yoğurt
1 su bardağı su ılık
2 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (hamuru yumuşak ele yapışan olacak)
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hal vermek için;
Pamuklu dikiş ipi

Bal Kabağı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle sıcağa yakın suya toz şeker ilave edip eriyene kadar karıştıralım mayayı koyup köpürene kadar bekleyelim.
Sonra yoğurma kabına sıvı yağ, tuz, yumurta akını, yoğurdu koyup karıştıralım.
Daha sonra köpüren mayayı da ek edip güzelce karıştırıyoruz daha sonra unu ek edip yoğuruyoruz.
Ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurun havasını alıp mandalina (küçük olsun kabarıyor) büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
Dikiş ipini iki kat olacak formda çapraz olarak bağlıyoruz kabak formunu verip ve düğümü altta kalacak formda yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra üzerine örtü örtüp dinlendiriyoruz.
İpleri dikkatli formda orta kısmından kesip çıkartıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ben içini boş yaptım sizler istediğiniz gereç ile yapabilirsiniz.
Bal Kabağı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst