- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 252.227
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bal kabağı hangi ayda toplanır?
Ekim ayının ilk haftasında hasadını yaparız. Kabakları kestikten sonra toprakta kalan kısmını bir hafta güneşte kuruturuz. Sonra satıcıya göndeririz” dedi.Kabak tatlısı hangi tür kabaktan yapılır?
Kabak tatlısı hangi tür kabaktan yapılır?Kestane kabağı ile yapılan kabak tatlısı çok lezzetli olur. Kestane kabağı seçerken etli kısmı koyu renkli ve sert olanlar tercih edilmelidir. Kestane kabağı bal kabağına göre daha dayanıklıdır, daha uzun süre muhafaza etmek mümkündür.
Kabak tatlısı yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Not:-Kabak tatlısı yaparken asla tencereye su konulmaz. Bu kabağın kıvamını bozar. Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur.Kabak tatlısının sert olması için ne yapmalı?
Kabak tatlısının sert olması için ne yapmalı?Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan kireçte kabak tatlısı için kabaklarınızı pişirmeden önce şekere değil kireçli suya yatırmanız gerekir. Bu işlem kabakların dışlarının sertleşmesine neden olur. Kabaklar en az yarım gün boyunca kireçli suda tutulur. Süre uzadıkça kabakların sertliği de artar.
Balkabağı olgunlaştığı nasıl anlaşılır?
Bu yöntemler şunlardır:- Balkabağının olgunlaştığı zaman pedinkülü kuru ve serttir.
- Bitkinin üzerindeki yapraklar ve kırbaçlar kısmen sararmış ve kurumuştur.
- Balkabağı olgunlaştığında koyu turuncu zengin bir renge sahiptir.
- Meyvenin kabuğu sert olmalıdır üzerine basıldığında herhangi bir ezik oluşmaması gerekmektedir.
Bal kabağı ne zaman meyve verir?
Bal kabağı ne zaman meyve verir?Çekirdek kabaklarda hasat, tohumların irileşip olgunlaşmasıyla, tam olgunluk döneminde yapılıyor. Bal kabağı yaprak ve gövdesinin sararıp kahverengiye dönmesi tam olgunluk dönemi anlamına geliyor. Ekimden yaklaşık 110-120 gün sonra hasat olgunluğuna erişiliyor.
Kış kabağı ile balkabağı aynı mı?
Genel olarak onlara bal kabağı diyoruz ama aslında dünyada kış kabaklarının yüzlerce çeşidi var. Bazılarının kabukları kıpkırmızı, bazıları ise koyu yeşil. Bazılarının kabukları pürüzsüzken, bazılarınınki pütür pütür. Kabakgiller familyasına ait olan kabak, kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye ait.Kabak tatlısında hangi kireç kullanılır?
Kabak tatlısında hangi kireç kullanılır?300 gr. sönmemiş kireç
Kabak tatlısı piştikten sonra nasıl saklanır?
Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır : Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.Kabak tatlısı nasıl ateşte pişer?
Kabak tatlısı nasıl ateşte pişer?Şekerde bekleyen kabaklarınızı ocağa alın ve kapağı kapalı bir biçimde önce kısık ateşte (yaklaşık 15 dakika), sonrasında da dilediğiniz yumuşaklıkta olana kadar yüksek ateşte, mümkünse içerisine az miktarda su ilave ederek pişmeye bırakın.
Fırında bal kabağı nasıl yapılır?
Yapılışı- Soyulmuş bal kabaklarını bir parmak kalınlığında dilimleyin.
- Ertesi gün sulanmış bal kabaklarını fırın tepsisine dizin.
- Tepsiyi yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200°C fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kabak ne kadar sürede yetişir?
Kabak ne kadar sürede yetişir?Kabaklarda vejetasyon süresi yazlık çeşitlerde 100-130 gündür. Uzun süreli kuraklık ve aşırı nem mantari hastalıkların yayılmasına neden olur. Bu nedenle yetiştirme dönemleri ve yerinin iyi seçilmesi gerekmektedir. Kabaklar toprak isteği bakımından çok seçici olmamakla beraber çok ağır ve kumlu toprakları sevmez.