Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 dilim bal kabağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
1 parça taze zencefil
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
100 ml süt
Yarım paket krema
Süslemesi için:
Krema
Taze kekik
Kruton
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soyduğumuz bak kabaklarını iri küpler halinde doğrayalım.
Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
Taze zencefil ve sarımsakları bıçak yardımı ile ezelim küçültelim.
Tencereye zeytinyağını alalım, soğanları ekleyelim daha sonra sırasıyla patates, havuç, zencefil, sarımsak ve bal kabaklarını ilave edelim 4-5 dakika kavuralım.
Kavrulan ürünlere tuz ve baharatları ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım.
Kavrulan ürünlere su ve süt ekleyelim ve pişirelim.
Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim, son olarak kremamızı ekleyelim.
Çorbamızı krema ve taze kekik ile sunum yapalım. Arzuya göre krutonla kullanılabilir.
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 dilim bal kabağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
1 parça taze zencefil
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
100 ml süt
Yarım paket krema
Süslemesi için:
Krema
Taze kekik
Kruton
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soyduğumuz bak kabaklarını iri küpler halinde doğrayalım.
Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
Taze zencefil ve sarımsakları bıçak yardımı ile ezelim küçültelim.
Tencereye zeytinyağını alalım, soğanları ekleyelim daha sonra sırasıyla patates, havuç, zencefil, sarımsak ve bal kabaklarını ilave edelim 4-5 dakika kavuralım.
Kavrulan ürünlere tuz ve baharatları ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım.
Kavrulan ürünlere su ve süt ekleyelim ve pişirelim.
Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim, son olarak kremamızı ekleyelim.
Çorbamızı krema ve taze kekik ile sunum yapalım. Arzuya göre krutonla kullanılabilir.
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı