- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Bakteriyel vajinit kendiliğinden geçer mi?
Bakteriyel vajinozis bazen tedavi olmadan da geçebilir. Ama eğer semptomlar varsa doktora görünmeli ve tedavi olunmalıdır. Verilen tedavi mutlaka tamamlanmalıdır. Hastalık belirtileri geçse de tedavisi erken bırakılmamalıdır.Bakteriyel vajinit nasıl bulaşır?
Tipik olarak cinsel aktif yaşamı olanlarda görüldüğü bilinmektedir. Ancak, cinsel temasla bulaşan enfeksiyon grubunda kabul edilmemektedir. Ancak, vajinal ilişki ile ilişkilendirilir. Yeni bir partneriniz varsa ya da çok sayıda partneriniz olmuşsa, bakteriyel vaginosis gelişme olasılığı artar.Bakteriyel vajinozis ilaç tedavisi nedir?
Bakteriyel vajinozis ilaç tedavisi nedir?Bu nedenle bakteriyel vajinoz tanısı konulduktan sonra tedavi şarttır. Bakterial vaginosis tedavisinde genel olarak Metronidazol, Clindamycin veya Ornidazol grubu vajina içine (lokal) ve ağızdan alınan (sistemik etkili) antibiyotikler kullanılmaktadır.
Vajinada bakteri nasıl geçer?
Vajinada bakteri nasıl geçer?Bakteriyel vajinozu tedavi etmede çeşitli farklı antibiyotikler kullanılabilir ancak en sık kullanılan iki tane vardır. Bunlar ağız yoluyla alınabilirler veya tablet, krem veya jel şeklinde vajinaya yerleştirilebilirler. Bazı antibiyotikler ağız yoluyla alındığında bazı hastalarda yan etkilere sebep olabilir.
Bakteriyel vajinozis kimlerde olur?
Bakteriyel vajinozis, 15-44 yaş arası kadınlarda en sık karşılaşılan vajinal rahatsızlıktır.Bakteriyel vajinozis neden?
Bakteriyel vajinozis (BV), vajinada Gardnerella Vaginalis isimli bakterilerin normalden fazla miktarda bulunması durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Bu durum, vajinadaki normal bakteri dengesini değiştirir ve Bakteriyel Vajinozis hastalığına sebep olur.Bakteriyel vajinit hangi antibiyotik?
Bakteriyel vajinit hangi antibiyotik?Tedavi. Bakteriyel vajinozu tedavi etmede çeşitli farklı antibiyotikler kullanılabilir, ancak en sık kullanılan iki tane vardır: metronidazol ve klindamisin. Bunlar ağız yoluyla alınabilirler veya tablet, krem veya jel şeklinde vajinaya yerleştirilebilirler.