AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bakteriyel hastaliklar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bakteriyel hastalıklar nelerdir?​

Boğaz, idrar yolu enfeksiyonları ve tüberküloz gibi hastalıklar, bakterilerin en çok neden olduğu hastalıklardır. Bunların haricinde menenjit, zatürre ve larenjit gibi hastalıklara da yol açabilirler.

Bakterileri öldüren ilaçlara ne denir?​

Konakçıya zarar vermeksizin hastalık etkeni bakteri, protozoa, virüs, parazit vb. enfeksiyon etmelerine toksik ya da öldürücü etki yapan kimyasal maddelere kemoterapötikler denir. Kemoterapötik ilaçlarla yapılan tedavi kemoterapi olarak adlandırılır.
Bakterilerden nasıl kurtulunur?
Bakterilerin kontaminasyonunu engellemek için elinizi en az 20 saniye süreyle sabunla sık sık yıkayın. Kurulama bezlerini sık değiştirin ve besinlerle temas ettirmeyin. Kullandıktan sonra sık yıkayın. Buzdolabını fazla doldurmaktan kaçının.
Hastalık yapan bakteri nedir?
Patojenik bakteri enfeksiyöz hastalıklara neden olan bakterilerdir.

Bakteriyel hastalıklar nasıl tedavi edilir?​

Antibiyotikler kullanılarak bakteriyel enfeksiyonlar TEDAVİ EDİLEBİLİR. Bakteri, tek başına bir hücreden oluşan, yaşayan küçük bir organizmadır ve insan vücudu, hava, su, toprak ve bunun gibi herhangi bir ortamda kendi kendine hayatta kalabilir. Çok hızlı üreyebilir. Antibiyotikler, bakterilerin çoğalmasını engeller.

Bakterileri öldüren antibiyotiklere ne denir?​

Yeni bulunan ‘Corbomycin’ ve ‘Complestatin’, bakterilerin hücre duvarlarını incelterek bakterileri etkisiz hale getiriyor. Böylece yapısı değişmiş veya antibiyotiklere direnç gösteren bakteriler ölüyor. Keşif, toprak bakterileri tarafından üretilen ‘Glikopeptitler’ adı verilen bir antibiyotik ailesinden geliyor.
Eldeki bakterileri nasıl yok ederiz?
Akmakta olan su altında eller ıslatılır (böylece mekanik ön temizlik sağlanır). Avuç içine sıvı sabun alınır ve sıvı sabun avuç içine dağıtılır. Her iki elin parmak araları, başparmak, el ayası ve el içi, tırnak uçları, el bileği sabun ile köpürtülerek en az 30 saniye ovalanır. Eller akan su altında durulanır.
Vücuttaki bakterilere ne iyi gelir?
Yiyecek çeşidini artırmak bakteri türlerinin de artmasını sağlıyor. Vücuttaki yararlı bakteriler lifli besinlerden hoşlanıyor. Lif bakımından en zengin yiyecekler ise meyve, sebze ve tam tahıllardan oluşuyor. Sarımsak, yer elması, muz, elma, yaban mersini ve nohut Bifidobakteri gibi yararlı bakterileri besliyor.

Dirençli bakteri nasıl oluşur?​

DİRENÇ NASIL OLUŞUR? Antibiyotiğe direnç, bakterilerin antibiyotiğin etkilerini yok etmek veya önlemek için bir veya birkaç geni ele geçirmesiyle gerçekleşir. Bunu, bir geni mutasyona uğratarak veya bu geni başka bir mikroptan edinerek yaparlar. Sonrasında, direnç bir iki yolla bedene yayılır.

Bakteriler nasıl direnç gösterir?​

Kazanılmış Direnç Bakteriler iki yolla direnç kazanabilir: bakterinin hayatta kalmasına yardımcı olan yeni bir genetik değişim (mutasyon) geçirmesi ya da direnç genini antibiyotiğe karşı dirençli başka bakteriden kazanması.
 
Geri
Üst