Bakterilere seklini veren olusum nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bakterilere şeklini veren oluşum nedir?​

Peptidoglikan hücre duvarının sıkılığından ve hücre şeklinin oluşmasından sorumludur. Bu yapı, göreceli olarak oldukça fazla pora sahiptir ve küçük maddelere karşı bir bariyer görevi görmemektedir.

Protoplast Sferoplast nedir?​

Bu bakteriler üreme ve bölünme yeteneğine sahipse L – formu bakteriler denir. Gram (-) bakteriler gibi boyanırlar, penisilinlere dirençlidirler, daha yavaş ürerler ve zar/filtrelerden süzülebilirler . Bu hale gelen bakteri Gram (+) duvar yapısındaysa protoplast ,Gram (-) hücre duvar yapısındaysa sferoplast adı verilir.
Bakteri sitoplazmasında glikojen bulunur mu?
Glikojen genellikle karaciğer ve kas hücrelerinde depolanır. Bakteriler ve mantarlarda da glikoz glikojen şeklinde depo edilmektedir.

Bakterilerde hücre duvarı ne işe yarar?​

Hücre duvarı, (hücre çeperi) bitki, mantar ve prokaryot hücrelerde görülen bir yapıdır. Hücre zarının dış tarafında bulunur ve genelde selüloz yapılıdır. Mantar hücrelerindeki hücre duvarı kitin, bakterilerde bulunan hücre duvarı ise peptidoglikan yapılıdır. Bitki hücresinin dış ve iç etkilere karşı korunmasını sağlar.

Bakteri nedir maddeler halinde?​

Bakteriler monera alemini oluşturan prokaryot canlıların en sık ve en fazla bilinen sınıfıdır. Son derece yaygındırlar dünyada hemen hemen heryerde bulunurlar. En fazla organik atıkların fazla olduğu yerlerde ve sularda yaşarlar. Hava ve su damlacıkları aracılığıyla çok uzak mesafelere taşınabilirler.
Oksijen gereksinimlerine göre bakteriler kaça ayrılır?
Oksijen ihtiyaçlarına göre mikroorganizmalar; aerob ve anaerob olmak üzere iki gruba ayrılır.

Sferoplast nedir Mikrobiyoloji?​

L – Mikrobiyoloji. Hücre duvarı kısmen (sferoplast) ya da tamamen (protoplast) uzaklaştırılmış bakteri hücresi. L- fazı ya da L fazı varyantı olarak da bilinir. Kararsız, değişken, stabil olmayan, duyarlı.
 
Geri
Üst