AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bakterilerde hangi yapilar bulunmaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.069
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bakterilerde hangi yapılar bulunmaz?​

Bakteriler prokaryot olduklarından dolayı sitoplazmalarında ender olarak zar kaplı organeller bulundururlar, içlerinde büyük boylu yapılardan az sayıda olur. Bakterilerde hücre çekirdeği, mitokondrisi, kloroplast ve ökaryotlarda bulunan, Golgi aygıtı ve endoplazmik retikulum gibi diğer organellerden yoktur.

Bakteriler de kloroplast var mı?​

Fotosentezi yapan kloroplast değil, klorofil molekülleridir. Kloroplast içinde klorofil bulunur ancak fotosentetik bakterilerde kloroplast olmadığından klorofil sitoplazmada serbest bulunur.

Mezozom tüm bakterilerde var mı?​

Mezozom tüm bakterilerde var mı?
Mezozom, biyolojik bir terim olması ile bilinmektedir. Bu yapı bakterilerin yapısında bulunmaktadır. Mezozom yapısı mitokondriye benzerliği ile de dikkat çekmektedir. Mezozom yapısı solunum yapan bakteriler ile bunun yanında fakültatif bakterilerde bulunan bir yapıdır.

Kloroplast kimde var?​

Kloroplast kimde var?
Kloroplast, fotosentezin gerçekleştiği sitoplazmik organeldir.Bitkilerin sadece yeşil kısımlarında bulunur. Bitkide besin ve oksijen üretilmesini sağlar. Genellikle yeşil renkli olduğu için bitkilerin çoğunun yeşil renkli olmasının temel sebebidir.

Bakterilerde klorofil var mı?​

Klorofil a, bakteriler hariç bütün yeşil bitkilerde, klorofil b, yüksek bitkilerde ve yeşil yosunlarda bulunur.

Bakteriler konjugasyon ile ürer mi?​

hayır değil konjugasyon gen transferdir ama üreme değildir yani aralarında bir özelliği kendisinden birleştiği bakteriye gönderir. bu sayede her iki canlıda da aynı organel bulunur.

Mezozom hangi hücrelerde bulunur?​

Mezozom hangi hücrelerde bulunur?
Mezozom, bakteri sitoplazmik zarının hücre içine doğru katlantılar yapmasıyla oluşan yapıdır. Oksijenli solunum yapan bakterilerde ve Fakültatif bakterilerde görülür. Mezozom üzerinde solunum enzimleri bulunur.

Bakteri mezozom ne işe yarar?​

Bakteri mezozom ne işe yarar?
bakterilerde sitoplazmik zarin sitoplazma icerisine dogru girinti yapmasi sonucu olusan mitokondri görevi üstlenen zar cisimcigi de denilen organel.bakterinin bölünmesi sirasinda enine zar olusumunu saglama,hücre zarini sentezleme,spor meydana getirme gibi görevleri vardir.

Fimbrialar ne işe yarar?​

Fimbrium (Latince saçak anlamına gelir; çoğul hali fimbria da kullanılır) bakterinin (bakteri olmayan) bir yüzeye bağlanmasını sağlayan kısa bir pilustur. Bazı metinlerde pilus sözcüğü fimbrium yerine de kullanılır, DNA aktarımında kullanılan pilus içinse seks pilusu denir.
 
Geri
Üst