AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bakteriler en cok nerede yasar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bakteriler en çok nerede yaşar?​

Bakterilerin çoğu kalın bağırsakta yer alıyor.

Bakteriler hangi grupta yer alır?​

Prokaryotlar ya da Prokaryota; bakteriler, mavi-yeşil algler, riketsiyalar, aktinomisetler ve mikroplazmaların gruplarının dahil olduğu; gerçek çekirdek zarları ve membrana bağlı organelleri olmayan, fosfolipid barındıran hücre duvarı ve tek helezonlu DNA molekülü hücre içinde serbest halde bulunan mikroorganizmaları …
Bakteriler her yerde her koşulda yaşayabilir mi?
Yeryüzündeki her ortamda bakteriler mevcuttur. Toprakta, deniz suyunda, okyanusun derinliklerinde, yer kabuğunda, deride, hayvanların bağırsaklarında, asitli sıcak su kaynaklarında, radyoaktif atıklarda büyüyebilen tipleri vardır.
Zararlı bakteriler hangi hastalığa sebep olur?
Bakterilerden Kaynaklı Hastalıklar

En çok mikrop nerede bulunur?​

Mikroplar nerede olur bölüm 1: Evimiz Mikroplarla en fazla haşır neşir olduğunuz yer neredir diye sorsak, büyük ihtimal en popüler cevap umumi tuvaletler ya da metrolar gibi halka açık alanlar olacaktır.

Bakterilerde kamçı var mıdır?​

Bakterilerin hemen hemen yarısı kamçı adı verilen bir organ yardımıyla hareket edebilir. ➢ Kamçı ipliğimsi, dallanmış, kıvrımlı bir organdır. ➢ Ait olduğu bakteri boyunun 4-6 katı uzunluktadır. Kamçı başlıca 3 kısımdan oluşur.
Çubuk şeklindeki bakterilere ne denir?
Üzüm salkımı şeklinde kümeler oluşur. Bunlara stafilokok (Staphylococcus) adı verilir. Bunlar düz veya hafif eğri çubuk şeklindeki bakterilerdir.
Bakteriler kaç derecenin altında Üreyemezler?
4 ile 18 derece arasındaki sıcaklıklarda mikroorganizmalar üreyemezler ya da çok yavaş ürerler. Mikropların üremesi için en uygun sıcaklık 5 ile 65 derece arasındadır. Bu sıcaklıklarda mikroplar hızlı çoğalır. Pişirmede ise 72 dereceye kadar ısıtıldığı zaman mikroorganizmalar ölürler.

Mikrop ne kadar yaşar?​

Bazı mikrop ve bakteriler iki hafta yaşayabiliyor. Birlikte çalışılan kişi sayısı ve çalışma ortamının ne sıklıkta temizlendiği de önemli. Kapalı bir ofiste öksüren bir kişi etrafa çok sayıda bakteri yayıyor. İş yerinin havalandırılmaması ve klima gibi etkenler de mikrobun hızla yayılmasına neden oluyor.

Bakteriler hangi hastaliklara sebep olur?​

Boğaz, idrar yolu enfeksiyonları ve tüberküloz gibi hastalıklar, bakterilerin en çok neden olduğu hastalıklardır. Bunların haricinde menenjit, zatürre ve larenjit gibi hastalıklara da yol açabilirler.
Zararlı bakteriler vereme neden olur mu?
Hastalığın temel nedeni bakteri olsa da bazı rahatsızlıklar, kişinin vereme yakalanmasını kolaylaştırır. Şiddetli böbrek hastalığı, romatoid artrit, diyabet, kanser, Crohn hastalığı gibi bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıkları bulunan kişilerin tüberküloza yakalanma olasılığı daha yüksektir.
 
Geri
Üst