AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bakteri virus nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bakteri virüs nedir?​

Virüs ve bakteri, hastalıklara neden olan yaygın iki patojendir. Virüsler, birer canlı organizma değildir. Virüsler yalnızca enfekte ettikleri hücrelerin içinde yaşar, büyür ve çoğalır. Bakteriler ise enerji üretebilen, hareket eden ve kendi kendine çoğalabilen canlı organizmalardır.
Bakteri mi daha büyük virüs mü?
Virüsler bakterilere göre çok küçüktürler. Öyle ki en büyük virüs bile en küçük bakteriden daha küçüktür. Sadece protein bir kılıf ve DNA ya da RNA taşıyan bir çekirdekten oluşurlar. Virüsler canlı bir hücreye girmeden yaşayamazlar.

Antibiyotik bakteri mi öldürür virüs mü?​

Antibiyotikler bakterilerle oluşan enfeksiyonlara karşı etkilidir; virüslerle oluşan enfeksiyonlarda etkisi yoktur. Enfeksiyonları doğru bir şekilde tedavi edebilmek için virüsleri bakterilerden ayırmalıyız.
Bakteri virüsü hücreyi nasıl enfekte eder?
Virüsler konak hücreden lizis yoluyla salınabilirler, lyzis hücre zarı veya duvarının patlaması ile hücrenin ölmesi olayıdır. Pek çok bakteri virüsü ve bazı hayvan virüsleri bu yolla salınır ve bu tür enfeksiyonlara “litik enfeksiyon” denir.
Bakterilerden Kaynaklı Hastalıklar
Faj ne demek tıp?
Bakteriyofaj (Antik Yunanca βακτήριον baktérion bakteri ve φαγεῖν phageín , ‘yemek’ fiilinden türetme), bakterileri enfekte eden bir virüstür. Terim genelde kısaltılmış hali olan faj olarak kullanılır.

Virofaj nedir?​

kendinden büyük virüslerin içine girip, hem onların hem de onların enfekte ettiği canlıların yardımıyla kendini çoğaltan virüs. sanırım sadece boyutu bir mikrometreye yaklaşan, ve tipik virüslere göre daha çok şey salgılayabilen “dev virüs”leri konak * olarak kullanabiliyorlar.
Antibiyotikler yararlı bakterileri öldürür mü?
1- Antibiyotikler, sadece bakterilere etkilidir. Virüslere etkili değildir.
 
Geri
Üst