AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bakliyat corbasi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.570
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bakliyat çorbası nasil yapilir?​

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencere içersine yıkanmış ve suyu süzülmüş bakliyatlar koyulur.
- Üzerine 5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladığında altı hafif kısılır ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.

Valide Sultan çorbası nasıl yapılır?​

Yumuşayınca patatesi koyup haşlayalım tencereye bulgur, pirinç, suyu koyup ocağa alalım . Pirinçler yumuşayınca haşlanan garnitürü koyalım bir iki kaynasın. Kaynayınca ocağı kısalım iki dakika kaynasın yeterli. Ocağı kapatıp tereyağını köpürene kadar eritelim naneyi katalım çorbaya dökelim karıştıralım afiyet olsun.

Baklagil çorbaları nelerdir?​

Baklagil çorbaları nelerdir?
Bakliyat Çorbaları Kolay ve Ekonomik 14 Tarif
- #2 Topalak Çorbası Yada Yemeği. Mutfakta Sevgi Var.
- #3 Mis Gibi Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Hamide Baykara.
- #4 Andaloz Çorbası Tarifi (videolu)
- #5 Mahluta Çorbası
- #6 Enfes Köy Çorbası
- #7 Nohut Çorbası (videolu)
- #8 Buğday Çorbası
- #9 Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü)

Köy çorbası nasıl yapılır?​

Köy çorbası nasıl yapılır?
Köy Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç ve patatesi küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
- Üstüne bulgur ekleyip 5 su bardağı kaynar suyu döküp sebzeler pişene kadar kaynatıyoruz.
- Sonra terbiyesi için yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kontrollü bir şekilde çorbamıza ekliyoruz.
- En son tuz ve nane koyup altını kapatıyorum.

Balkan çorbası nasıl yapılır?​

Büyün sebzeler yıkanır, soyulur ve küçük küpler halinde doğranır daha sonra soğanı az yağda pembeleşene kadar kavrulur üzerine un eklenir yakmadan dibine tutmadan kavrulur ve üzerine doğranan sebzeler eklenir suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur daha sonra su (veya haşlanmış tavuk etinin suyunu da kullanabilirsiniz) …

Şehzade aşı çorbası nasıl yapılır?​

# Tencereye tereyağı ve un konur, orta ateşte sürekli karıştırılır. Unun rengi biraz koyulaşana kadar ateşte tutulur. # Kavrulmuş unun üzerine etsuyu konur, karıştırmaya devam ederek kaynatılır. # Üzerine sütlü badem karışımı, tuz ve karabiber eklenir, orta ateşte ara sıra karıştırılır.

Raya Organik çorbalık tahıl karışımı nasıl yapılır?​

Raya Organik çorbalık tahıl karışımı nasıl yapılır?
Yarım Su bardağı #rayaorganik bebekler için organik çorbalık tahıl karışımını 2,5 su bardağı su ile kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-7 dakika daha pişirmeye devam edin. Bebeklerinizin tüketimine göre içine #rayaorganik zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Tahıl çorbası nasıl?​

Tahıl çorbası nasıl?
Unu ve salçayı ilave edip un kokusu gidene kadar kavurun ve üzerine 1 bardak soğuk suyu döküp, hızlıca karıştırın ve bir taşım kaynatın. Baharatlar hariç, tüm malzemeyi derince bir tencereye koyun ve hazırladığınız karışımı üzerine koyup 3 bardak kadar su ilave edip orta ateşte tahıllar yumuşayana kadar pişirin.

Kurubaklagil çorbaları nelerdir?​

Bakliyat Çorbaları Kolay ve Ekonomik 14 Tarif
- #2 Topalak Çorbası Yada Yemeği. Mutfakta Sevgi Var.
- #3 Mis Gibi Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası
- #4 Andaloz Çorbası Tarifi (videolu)
- #5 Mahluta Çorbası (videolu)
- #6 Enfes Köy Çorbası
- #7 Nohut Çorbası (videolu)
- #8 Buğday Çorbası
- #9 Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü)
 
Bakliyat çorbaları oldukça besleyici ve lezzetli olduğu için sıklıkla tercih edilen çorbalar arasında yer alıyor. İşte bakliyat çorbaları yapımına dair detaylı bilgiler:

1. **Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi:**
- Uygun bir tencereye yıkanmış ve süzülmüş bakliyatları koyun.
- Üzerine 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladığında altını hafif kısın ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirin.

2. **Valide Sultan Çorbası Tarifi:**
- Yumuşayınca patatesi ekleyin.
- Tencereye bulgur, pirinç, suyu ekleyin ve ocağa alın.
- Pirinçler yumuşayınca haşlanmış garnitürü ekleyin. Birkaç dakika kaynatın.
- Ocağı kısın, tereyağını eritin, naneyi ekleyin ve çorbaya dökün. Karıştırarak servis edin.

3. **Köy Çorbası Tarifi:**
- Havuç ve patatesi küçük küp şeklinde doğrayın.
- Bulguru ekleyin ve 5 su bardağı kaynar suyu dökün. Sebzeler pişene kadar kaynatın.
- Terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un karışımını kontrollü bir şekilde ekleyin.
- Tuz ve nane ekleyip altını kapatın.

4. **Balkan Çorbası Tarifi:**
- Sebzeleri yıkayıp, soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Soğanı az yağda kavurun, üzerine un ekleyin ve kavurun.
- Doğranmış sebzeleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Son olarak su ekleyip kaynatın.

Tahıl çorbaları da oldukça besleyici ve doyurucu olabilir. Tahıl çorbası yapımı için ise unu ve salçayı kavurup, su ekleyerek kaynatıp tahılları ekleyebilir ve pişirebilirsiniz.

Kurubaklagil çorbaları arasında ise bahsettiğiniz tariflerde; Topalak Çorbası, Sarı Mercimek Çorbası, Andaloz Çorbası, Mahluta Çorbası, Köy Çorbası, Nohut Çorbası, Buğday Çorbası ve Mercimek Çorbası gibi lezzetli seçenekler bulunmaktadır. Bu çorbaları ayrı ayrı deneyerek damak zevkinize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst