AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baklavalık Yufkadan Laz Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Baklavalık Yufkadan Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
14 adet baklavalık yufka
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
50 gram erimiş tereyağı
Üzeri için;
Pudra şekeri

Baklavalık Yufkadan Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için; bütün gereçleri tencereye ekleyip, ateşe koymadan düzgünce çırpıyoruz.
Sonrasında ateşe alıp, katı bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.
Baklavalık yufkadan üst üste iki tane olacak formda katlar ayarlıyoruz ve üstten aşağı 4 eşit modül şerit kesiyoruz.
Hazırladığımız muhallebiden 1 yemek kaşığı olacak halde yufkanın en altına koyuyoruz ve muska formunda sarmaya başlıyoruz.
Sarma süreci bittikten sonra erimiş tereyağı sürüp, fırına veriyoruz. Alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle
Baklavalık Yufkadan Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst