AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
1 paket baklavalık yufka
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı yağ ve tereyağ
1 adet soğan
Yufkanın üzeri için;
Yumurta akı
1 bardak süt
1 bardak su
3 yemek kaşığı yağ

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kıymamızı yağda kavuruyoruz, akabinde doğradığımız soğanları ekliyoruz.
Soğanlar ve kıyma piştikten sonra salça ekliyoruz, baharatları ekliyoruz.
Baklavalık yufkayı açıyoruz.
Üzeri için hazırladığımız sostan ekliyoruz .
Üzerine bir kat daha yufka ekliyoruz bir daha sostan ekleyip bir kat daha yufka ekliyoruz ve içine kıymalı harçtan ekleyip sarıyoruz.
Sardığımız böreği tepsiye diziliyoruz bu halde reaksiyon dolana kadar devam ediyoruz.
En son 180 derecede fırına atıyoruz pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst