- Konu Yazar
- #1
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş yağ veya sıvı yağ
1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
İç harcı için;
4 büyük patates haslanmış
Yarım demet maydanoz
100 gram rendelenmiş kasar peyniri
Tuz
Karabiber
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için; maydanozu ince ince kıyalım, patates ufalayalım, kasar peynirini ilave edelim, karıştırıp kenara alalım.
Yufkaları yağlamak için; sıvı yağ, süt ve yumurta akını bir kapta çırpalım.
2 adet baklava yufkasını tezgaha serin, üzerine hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürelim.
Yufkaların kenar kısmına iç harcınızı koyup rulo şeklinde saralım.
Sardığımız ruloları yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alalım.
Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştirelim.
Geriye kalan sosu da böreklerin üzerine döküp, yumurta sarisini fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürelim.
Keskin bir bıçak ile dilimleri keselim. İsteğe göre susam veya çörekotu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket baklavalık yufka
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş yağ veya sıvı yağ
1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
İç harcı için;
4 büyük patates haslanmış
Yarım demet maydanoz
100 gram rendelenmiş kasar peyniri
Tuz
Karabiber
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için; maydanozu ince ince kıyalım, patates ufalayalım, kasar peynirini ilave edelim, karıştırıp kenara alalım.
Yufkaları yağlamak için; sıvı yağ, süt ve yumurta akını bir kapta çırpalım.
2 adet baklava yufkasını tezgaha serin, üzerine hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürelim.
Yufkaların kenar kısmına iç harcınızı koyup rulo şeklinde saralım.
Sardığımız ruloları yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alalım.
Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştirelim.
Geriye kalan sosu da böreklerin üzerine döküp, yumurta sarisini fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürelim.
Keskin bir bıçak ile dilimleri keselim. İsteğe göre susam veya çörekotu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı