AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Baklava serbeti neden sekerler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Baklava şerbeti neden şekerler?​

Baklavanızın şerbeti çok fazla kıvamlı ya da kıvamı daha suluysa bekledikçe şekerleniyor ve lezzeti kayboluyor. Bir diğer sebep ise sıcaklık. Baklavanın da şerbetin de sıcak olması gerekir ki baklava şerbetini güzelce çeksin, daha uzun süre dayansın ve şekerlenmesin.
Soğuk baklavanın üstünde ne var?
Tatlının üstü bitter çikolata parçaları ile kaplanıyor. Lezzet alışkanlıklarında ön plana çıkan soğuk baklavalar bayram öncesinde rağbet görüyor. Baklava yufkası ile yapılan soğuk baklava, süt, az şeker, Antep fıstığı ve çikolata içeriyor. Tatlının üstü bitter çikolata parçaları ile kaplanıyor.

Şekerlenmiş baklava için ne yapmalı?​

Baklava Şekerlenirse Ne Yapılır?
- Büyük bir tepsinin yarısına ılık su doldurun. Baklavayı bir borcamın içerisine alın ve su dolu tepsiye oturtun.
- İkinci yöntem ise, yeni şerbet hazırlamaktır.
- Son olarak şekerlenen baklavanın ziyan olmasını önlemek için, muhallebili bir tatlı ile birleştirebilirsiniz.
Soğuk baklava neden soğuk?
Soğuk baklavada ise süt ve şeker kullanılıyor. Su kesinlikle girmez içine. Hamur katları daha azdır. Normal baklavada hamur 15-20 kat iken soğuk baklavada daha düşük sayıda kullanılıyor” diye konuştu.
Üzeri için; 100 gram sütlü çikolata. 4-5 yemek kaşığı nesguik toz ( tatlının şerbeti dökülünce mutlaka elenerek serpilmeli )…Şerbeti için;
Tatlının şerbeti neden şekerlenir?
Şerbetin şekerlenmesinin bir diğer sebebi de limon suyunu eklerken yapılan zamanlama hatasıdır. Limon suyunu şerbete ocağı kapatmadan biraz önce eklemelisiniz. Limonu ekler eklemez tencereyi ocaktan alırsanız şerbetiniz yine şekerlenir. Şerbetin kıvamının çok akışkan ya da çok koyu olmaması da çok önemli.

Tatlı şerbeti neden çekmez?​

Kıvamı olmamış şerbeti tatlı güzelce çekmez ve sulu bir şekilde kalabilir. Bu nedenle bu maddeler oldukça önemli. Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı – soğuk şerbet ya da sıcak tatlı – sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez.
Ev baklavası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
İşte evde baklava tarifi…
- BAKLAVA MALZEMELERİ
- Yufkası İçin: -5 su bardağı un. -3 adet yumurta.
- Yufkaları açmak ve ara katları için: -1,5 su bardağı mısır nişastası -250 gram eritilmiş tereyağı
- Şerbeti için: -3.5 su bardağı toz şeker. -3.5 su bardağı su.
- BAKLAVA NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ
 
Geri
Üst