AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bakla Fava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bakla Fava Tanımı İçin Malzemeler
️2 su bardağı kuru bakla
️2 baş kuru soğan
️1 küçük çay bardağı zeytinyağı
️1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için;
️Dereotu
️Zeytinyağı

Bakla Fava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklayı bir gece evvelce ısladım.
Düdüklü tencere ye üç parmak geçecek kadar su koydum 2 baş soğanı da dörde bölüp içine koydum.
Fakat düdüklüde 5dk. Sonra çok köpürdü ve ses çıkardı alışkın olmadığım ve yakın vakitte etrafımda çok düdüklü patlaması duyduğum için, ocağı kapattım.Havasını çıkarıp ağzı yarı kapalı halde 2 saat kadar orta ateşte pişirdim.
Anlayacağınız olağan tencerede pişirmiş üzere oldum ara orta karıştırarak.
İyice suyunu çekip lapa üzere kalıncaya kadar yani
Zeytinyağı ve tuzunu ekledim kesici blender ile düzgünce 2-3 dk kadar çektim.
Koyuca boza kıvamında pürüzsüz bir hâle gelince yağlanmış borcama döktüm o biçimde bir gece buzdolabında beklettim.
Ertesi güne katılaşmış favamı dilimleyip dereotu ve zeytinyağı ile servis ettim
Afiyet olsun ️.

Bakla Fava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst