AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bakla fava sulu olursa ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bakla fava sulu olursa ne yapılır?​

Fava Tarifi Püf Noktaları Fazla su koymanız durumunda, favanız çok cıvık olur. Eğer böyle bir durumla yine de karşı karşıya kalırsanız, biraz daha pişirmeye devam edin ve dolapta dinlendirin, zamanla daha koyu bir kıvam alacaktır. Son olarak, baklaları bir gece önceden sıcak su ile ıslatmayı unutmayın.

Islatmadan fava nasıl yapılır?​

Soğanı küp şeklinde doğrayarak yağda pembeleşinceye kadar kavurup, baklayı ilave edip birazcık daha kavurun. Suyu şekeri ve tuzu ilave edip düdüklü tencerede 20 dk. Pişirin. Blenderden geçirip borcama dökelim oda sıcaklığında soğutup streçe sarıp 1 gece buzdolabında bekleyip servis yapalım.

Taze bakladan fava olur mu?​

Taze bakladan fava olur mu?
Daha çok kuru baklayla yapılır ama mevsiminde taze iç bakla ile mutlaka denemelisiniz.Taze bakla favası, kokusu, tadı, yeşil rengi ile çok daha fazla lezzetli oluyor inanın.

Kabuklu kuru bakladan fava nasıl yapılır?​

Kabuklu kuru bakladan fava nasıl yapılır?
Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Soğan küçük küçük kıyılarak eklenir. Soğan pembeleşince kabukları soyulan bakla, dereotu ve tuz eklenerek iki çay bardağı kadar su ile birlikte baklalar ezilene kadar kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan baklalar kaşığın tersi ile iyice ezilir ve ıslatılan düz bir cam kaba dökülür.

Kuru iç bakla nasıl yapılır?​

Su kaynadığında baklaları ekleyip 5 dakika harlı ateşte 5-10 dakika da hafif ateşte tutuyoruz, baklalarımız çok çabuk pişiyor yani başından ayrılmadan ve çok fazla karıştırmadan baklaların yumuşaklığını ve tuzunu kontrol ederek ince ince kıydığımız yeşillikleri de ekleyerek 1-2 dakika daha ocakta tutuyoruz; çok …

Fava kıvamı nasıl olmalı?​

Favanın servis öncesinde hafif sulu bir kıvamda kalması gerekmektedir. Bekledikçe suyunu çekecek ve kıvam alacaktır.

Bakla fava nasıl yapılır?​

Bakla fava nasıl yapılır?
Fava Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru baklayı bol suyla ıslatın ve tencerede bekletin.
- Kullanacağınız soğanı temizleyin ve ince ince kıyın.
- Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dereotunu temizleyip kıydıktan sonra, tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

Kolay fava nasıl yapılır?​

Kolay fava nasıl yapılır?
Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Ardından yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırın. Üstüne kesme şekerli ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin. Baklalar yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişirin.

Taze iç bakla ile fava nasıl yapılır?​

Taze İç Bakladan Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç baklaları yıkayın ve kaynayan 1 litre suyun içerisinde 15-18 dakika boyunca haşlayın.
- Haşlanan iç baklanın kabuklarını tek tek ayıklayın.
- Soğanı ince bir şekilde doğrayın.
- Soğanlar kavrulduktan sonra, iç baklaları tencereye alın.
- Baklalar güzelce yumuşayana kadar pişirin.

Taze bakla ile fava nasıl yapılır?​

Öncelikle tenceremize 1 litre suyu doldurup kaynatıyoruz kaynadıktan sonra yıkadığımız iç baklaları 10 dk pişirip süzüyoruz ardından baklaları kabuklarından ayıklıyoruz ( ayıklaması çok kolay merak etmeyin) baklaları ayıkladıktan sonra soğanımızı iri doğrayıp tenceremize alıyoruz zeytin yağını da ilave edip kavuruyoruz …

Kuru bakla mezesi nasıl yapılır?​

Kuru bakla mezesi nasıl yapılır?

Kuru iç bakla ile neler yapılır?​

Kuru iç bakla ile neler yapılır?
Kuru bakla yemeğini sıcak olarak yanına pirinç pilavı veya makarna ile sunabilirsiniz. Kuru baklayı ara sıcak veya soğuk zeytinyağlı olarak da servis edebilirsiniz. Tavuk veya et yemeklerinin olduğu bir sofraya yanına farklı zeytinyağlı yemekler ve salatalar ile çok uyumlu olur.
 
Bakla fava sulu olursa ne yapılır sorusuna verilen bilgileri detaylı bir şekilde açıklayarak yardımcı olabilirim.

Eğer bakla favası fazla sulu olursa, endişe etmeyin, bu durumu düzeltebilirsiniz. İşte yapabileceğiniz adımlar:

1. **Pişirmeye Devam Edin:** Fazla sulu olan favayı biraz daha pişirmeye devam edebilirsiniz. Bu sayede fazla suyunu biraz daha çekecek ve favanın kıvamı biraz daha yoğunlaşacaktır.

2. **Dinlendirme:** Fazla sulu fava yemeğinizi biraz dinlendirin. Dolaba koyarak biraz bekletirseniz, zamanla kıvamı daha koyu hale gelecektir. Dinlendirirken üzerini kapatarak bekletmeniz faydalı olacaktır.

3. **Tamamlayıcı İçerikler:** Eğer favanızın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayamazsanız, üzerine biraz ekşi veya yoğun bir malzeme ekleyebilirsiniz. Limon suyu veya biraz daha zeytinyağı favanın kıvamını dengelemekte yardımcı olabilir.

Unutmayın, her yemekte olduğu gibi fava yaparken de bazen istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda esnek olmak ve farklı çözüm yolları denemek en iyisi olacaktır. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst