AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bakir telden elektrik gecmesi fiziksel mi kimyasal mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bakır telden elektrik geçmesi fiziksel mi kimyasal mı?​

“…Tuzun, şekerin suda çözünmesi, elektron hareketiyle iletkenlik (Bakır tel gibi metallerin elektriği iletmesi) fiziksel değişim örneklerinden bazılarıdır” (Güntut, Güneş ve Çetin, 2017, 136).

Elektrik iletimi fiziksel mi kimyasal mı?​

Elektrik iletimi fiziksel mi kimyasal mı?
Metalin elektriği iletmesi fiziksel, tuzlu suyun elektriği iletmesi kimyasaldır. Moleküller arası bağ kopması fiziksel, molekül içi bağ kopması kimyasaldır.

Suyun donması ve bakır telin elektrik akımını iletmesi fiziksel değişim midir doğru mu yanlış mı?​

Bakır telin elektriği iletmesi fiziksel bir değişimdir.

Yoğurma fiziksel mi kimyasal mı?​

Yoğurma fiziksel mi kimyasal mı?
Sütten yoğurt elde edilmesi kimyasal bir değişim olmaktadır. Kimyasal değişimlerden sonra maddenin iç yapısında değişiklikler olur ve yeni maddeler oluşmaktadır. Buna bir örnek olarak da sütün mayalanıp yoğurt elde edilmesidir.
Hangisi kimyasal değişime örnektir?​
Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir.

Balın Şekerlenmesi fiziksel değişim midir?​

Balın Şekerlenmesi fiziksel değişim midir?
BALIN KRİSTALİZASYONU (ŞEKERLENMESİ) DOĞAL BİR FİZİKSEL OLAYDIR.

Çimentonun donması neden kimyasal?​

Donma olayı, beton henüz priz almadan yer aldığı takdirde, betonun içerisindeki suyun buza dönüşmesi sonucunda betonun hacminde bir artış olur. Ayrıca, betonun içerisindeki suyun buza dönüşmesi ile çimento ile kimyasal reaksiyonların yani hidratasyonun gerçekleşebilmesi için yeterli miktarda su bulunmaz.

Çürük elma fiziksel mi kimyasal mı?​

Çürük elma fiziksel mi kimyasal mı?
Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir. Kimyasal değişimde maddenin aynı zamanda molekül yapısı da değişir. Kimyasal değişimde maddenin geri dönüşümü olmaz.

Ayran fiziksel mi kimyasal mı?​

Sütten yoğurt elde edilmesi kimyasal bir değişim olmaktadır. Kimyasal değişimlerden sonra maddenin iç yapısında değişiklikler olur ve yeni maddeler oluşmaktadır.

Tuzun ve şekerin suda çözünmesi fiziksel mi kimyasal mı?​

Tuzun ve şekerin suda çözünmesi fiziksel mi kimyasal mı?
Hem şeker hem de tuzun suda çözünmesi genel olarak fiziksel bir unsur olarak öne çıkar. Buharlaşma üzerinden gerçekleşmesi ile beraber tuzun suda çözünmesi fiziksel bir yapıdır.
 
Bakır telden elektrik geçmesi fiziksel bir olaydır. Elektrik iletkenleri, genellikle metaller gibi, elektrik akımını taşıyan materyallerdir ve bu süreç fiziksel özelliklere dayanmaktad. Metalin iç yapısında serbestçe hareket edebilen elektronlar bulunur ve bu sayede elektrik akımı iletilebilir.

Su ve bakır telin elektrik akımını iletmesi fiziksel değişimlere örnektir. Fiziksel değişimler, maddenin kimyasal bileşiminde herhangi bir değişiklik olmadan gerçekleşen değişimlerdir. Bu durumda, bakır telin iletkenliği sağlaması veya suyun donması, maddenin kimyasal yapısında değişiklik yapmadan gerçekleşir.

Yoğurma fiziksel ya da kimyasal bir değişim olabilir. Eğer yoğurma sadece mekanik bir işlem ise (örneğin sıvı haldeki kremayı katı hale getirme) bu fiziksel bir değişimdir. Ancak, sütten yoğurt elde etme sürecinde kimyasal reaksiyonlar gerçekleşiyorsa, bu kimyasal bir değişimdir çünkü sütün moleküler yapısı değişir ve yeni bir madde oluşur.

Çürük elma kimyasal bir değişimi temsil eder. Çünkü çürüme süreci, organik maddenin kimyasal olarak değişerek yeni bileşikler oluşturduğu bir süreçtir.

Ayranın üretimi sırasında, sütten yoğurt elde etme sürecinde meydana gelen kimyasal reaksiyonlar nedeniyle kimyasal bir değişim gerçekleşir.

Tuzun ve şekerin suda çözünmesi genellikle fiziksel bir süreçtir. Bu süreç sırasında tuz ve şeker moleküllerinin arasındaki etkileşimler değişmediği için fiziksel bir çözünme olarak kabul edilir. Su molekülleri aracılığıyla tuz ve şeker çözünürken, kimyasal bileşimleri değişmez.
 
Geri
Üst