- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Bakır gübresi ne zaman atılır?
Yapraktan uygulanan bakırın bitki bünyesindeki etkinliği yüksek olur ve kısa sürede sonuç verir. Organik tarımda girdi olarak kullanılabilir. Tek başına kullanılması tavsiye edilir. NOT: Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.Bakır sebzede ne işe yarar?
Bakır, kloro- fil (yeşil renk pigmenti) sentezi için vazgeçilmez elementlerden biridir. Klorofil sentezi ise bitkinin fotosentez etkinliği ve sonuçta verim üzerinde belirleyici rol oynar. Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar. Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar.
Bakırlı ilacı ne işe yarar?
Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar. Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar. Genç yapraklar daralır ve küçülür, meyve ağaçlarında dalların uç kısımları kurur. Tek başına kullanılması tavsiye edilir.
Bakır ilacı nasıl kullanılır?
Halk tarafından göztaşı olarak bilinen bakır sülfat, meyve yetiştirerek geçimini sağlayanların sıklıkla kullandığı bir çeşit ilaçtır. Göztaşı su ile karıştırılarak ağaçlara püskürtülür ve bu sayede ağaçların hastalıklardan korunması sağlanır.Domates de bakır ne işe yarar?
Bitkilere bakır ne zaman atılır?
Bakır noksanlığında bitkiler özellikle mantarların yol açtığı hastalıklara karşı dayanıksızdırlar. Çileklerde meyve üzerinde bulunan pedal yaprakların yanmasını engellemek için 15-20 gün ara ile dekara 100 cc bakır uygulaması ile kirpik yanmasının önüne geçebiliriz.
Domatese bakır ilacı ne zaman atılır?
ilkbaharda sürgünler ortalama 75-100 cm olduğunda uygulamaya başlanır, çiçek dönemine kadar birer hafta ile tekrarlanır. Bu dönemden koza tutma dönemine kadar 10’ar günlük aralıklarla devam edilir.Zeytin ağacına bakır ne zaman atılır?
Zeytinde halkalı leke hastalığına karşı, sürgün öncesinde şubat ayında %1.5, çiçek açmadan önce nisan ayında ise %1 oranında uygulama gerçekleştiriliyor.