AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bakima ihtiyac duyan bireyler kimdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bakıma ihtiyaç duyan bireyler kimdir?​

Evde Bakımdan Kimler Yararlanabilir?
- Hastalık veya ameliyat sonrası iyileşme dönemini evde geçirmek isteyenler.
- Kalp rahatsızlıkları, Kanser, Alzheimer, Şeker veya Yüksek Tansiyon gibi kronik hastalıkları olan kişiler.
- Terminal dönem hastaları
- Günlük yaşam aktivitelerinde desteğe ihtiyaç duyan yaşlılar ve engelliler.

Evde sağlık hizmetleri hangi hastalara bakar?​

Evde sağlık hizmetleri hangi hastalara bakar?
Evde sağlık hizmeti; kimsesiz, yaşlı, felçli, yatağa mahkûm olarak yaşayan, solunum sistemi hastalıkları olan, evde bakım ihtiyacı olan kanser hastalarına, hastaneden taburcu edilip evde tedavi edilecek olan hastalara verilmektedir.

Evde bakım ekibinde hangi meslek profesyonelleri bulunmaktadır?​

Evde Bakım Hizmetleri Ekibi Bu ekip içerisinde profesyonel meslek üyeleri olarak; hekim, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, fizyo- erapist, uğraşı terapisti, konuşma terapisti, beslenme ve diyet uzmanı yer almaktadır.

Aile hekimi hangi durumlarda eve gelir?​

Aile hekimi hangi durumlarda eve gelir?
Aile hekimlerinin ev ziyareti yapması zorunluluğu yok. Bu işle genellikle hastaneler ve hastanelerde kurulan evde sağlık hizmeti birimlerindeki doktorlar ilgileniyor.
Evde tıbbi sağlık hizmetleri kim tarafından yönetilir?​
MADDE 18 – (1) Evde sağlık hizmetleri, birim sorumlu tabibi/diş tabibi ya da AHB tarafından, gerektiği hallerde müdavi tabip ya da ilgili uzman tabipler ile istişare edilerek hazırlanan ve koordinasyon merkezi sorumlusu tarafından uygun görülerek onaylanan çalışma ve iş planına göre yürütülür.

Evde bakım hangi hastalara önerilir?​

Evde bakım hangi hastalara önerilir?
Evde bakım hizmeti; yaşlı, engelli, yatağa bağımlı, kronik hastalığa sahip ya da herhangi bir ameliyat sonrası iyileşme döneminde olan bireylerin tedavilerine destek olarak yaşam kalitesini artırmak ve bu kişilerin sosyal hayata daha rahat bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olmak amacıyla evde sunulan fizyolojik.
 
Evde bakıma ihtiyaç duyan bireyler genellikle şu durumlarda bulunabilir:

1. **Hastalık veya Ameliyat Sonrası İyileşme Dönemi:** Ameliyat sonrası iyileşme sürecini evde geçirmek isteyen kişiler, evde bakıma ihtiyaç duyabilirler.

2. **Kronik Hastalıklar:** Kalp rahatsızlıkları, kanser, Alzheimer, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklara sahip olan bireyler evde bakıma ihtiyaç duyabilirler.

3. **Terminal Dönem Hastaları:** Son dönem hastalıklara sahip olan bireyler, terminalleri evde geçirmek istediklerinde evde bakım hizmetlerinden yararlanabilirler.

4. **Yaşlılar ve Engelliler:** Günlük yaşam aktivitelerinde yardıma ihtiyaç duyan yaşlılar ve engelliler de evde bakıma ihtiyaç duyan bireyler arasındadır.

Evde sağlık hizmetleri genellikle kimsesiz, yaşlı, felçli, yatağa bağımlı, solunum sistemi sorunları olan, kanser hastaları gibi evde bakım ihtiyacı olan bireylere sunulmaktadır.

Evde bakım ekibinde çeşitli meslek profesyonelleri bulunmaktadır. Bu ekip genellikle hekim, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, uğraşı terapisti, konuşma terapisti, beslenme ve diyet uzmanı gibi meslek üyelerinden oluşmaktadır.

Evde bakım hizmetlerinin yönetimi genellikle birim sorumlu tabibi/diş tabibi ya da AHB tarafından yapılır. Gerektiği durumlarda müdavi tabip ya da ilgili uzman tabipler ile iş birliği yapılır ve koordinasyon merkezi sorumlusu tarafından onaylanan çalışma ve iş planına göre hizmetler yürütülür.

Evde bakım önerilen durumlar arasında yaşlılar, engelliler, yatağa bağımlı bireyler, kronik hastalıklara sahip olanlar veya ameliyat sonrası iyileşme döneminde olanlar yer almaktadır. Evde bakım hizmetleri, bu bireylerin tedavilerine destek olarak yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal hayata daha rahat uyum sağlamalarını sağlamayı amaçlar. Evin konforunda sağlık hizmetlerinin sunulması, hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst