AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bakici egitim tesviki nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bakıcı eğitim teşviki nedir?​

Ebeveynlerin çocuklarını eğitimli çocuk bakıcılarına baktırmaları ve çocuk bakıcılarını sigortalı olarak çalış- tırmaları konusunda farkındalık artırmak, Eğitimli çocuk bakıcılığının insana yakışır bir düzeyde olmasını sağlayarak çocuk bakıcılığı sektörünü destek- lemek. (Bakıcı Eğitim Teşviki).

Bakıcı desteği için nereye başvurulur?​

Ankara, İstanbul ve İzmir’de çocuğuyla ikamet eden anneler, e-Devlet şifresi ile ‘sgkegitimlibakici.org’ ve ‘sgk.org.tr’ adresi üzerinden başvuru yapabiliyor.
Başvuru tarihi itibarıyla 0-2 yaş aralığında çocuk sahibi olmak,
Destek personeli cocuk bakicisi ne yapar?
d) Bakıcı anne/bakım elemanı çocukların gelişimi ve çocuk evinin işleyişine ilişkin her türlü işte çocuk evi sorumlusuna karşı sorumludur. (3) Koordinasyon merkezince alınan kararlar doğrultusunda verilen diğer görevleri yerine getirir. MADDE 14 – (1) Çocuk evlerine, evleri belirten herhangi bir tabela asılamaz.
Destek personeli cocuk bakicisi ne demek?
Meslek Tanımı : Çocuğun günlük bakımını, beslenmesini, fiziksel güvenliğini sağlama ile çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlama işlemlerini, eğitim uzmanının ve /veya ailenin gözetim ve denetiminde ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Devlet bakıcı parası veriyor mu?​

Çalışan anneler dikkat! 5.400 TL çocuk bakıcı yardımı alabilirsiniz… Çalışan annelerin iş hayatından geri kalmamaları ve onlara ekonomik destek sağlamak için ‘Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ kapsamında 375 euroya (5.400 TL) destek sağlanıyor.

Anne anne bakıcı parası nasıl alınır?​

Torun Bakma Maaşı Parası Ne Kadar Nasıl Alınır?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Çalışan anne için SGK hizmet dökümü
- Çalışan anne ve babanın gelir belgesi.
- Bakımı sürdüren büyükannenin kimlik fotokopisi.
- Bakımın anne tarafından neden yapılamadığını gösteren bir evrak, anne çalışma belgesi vs.
- Torun kimlik belgesi.

Geri