- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 208.072
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bakanlık tarafından KKD ler hakkındaki standartlar hangi tarihlerdeki yönetmeliklerce belirlenmiştir?
MADDE 30 – (1) Bakanlık, bu Yönetmelik hükümlerine uygunluğu sağlamak ve kullanıcıyı korumak amacıyla, 13/11/2001 tarihli ve 2001/3529 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik esaslarına göre, KKD’lerin piyasa gözetimi ve denetimi işlemlerini yürütür.Kişisel Koruyucu Donanımların taşımak zorunda olduğu işaret nedir?
MADDE 18 – (1) “CE” işareti, her bir KKD’nin üzerine kolayca görülebilecek, okunabilecek ve silinmeyecek şekilde iliştirilir. KKD’nin özelliklerinden dolayı bunun mümkün olmadığı durumlarda “CE” işareti, ambalajına veya beraberindeki belgelere konulur.
Termik santrallerde kişisel koruyucu donanim Kkd nelerdir ve kullanimi?
Keskin kenarlı aletlerden doğabilecek tehlikelere karşı, tel dokumayla takviye edilmiş eldivenler kullanılır. ✓ Alev ve ısıdan korunma: Sıcak malzeme ile çalışılan yerlerde; kromlu deri, amyant, alüminyum kumaş veya cam elyaflı malzemelerden yapılmış eldivenler kullanılır.Kişisel koruyucu donanım belirlenirken göz önüne alınması gereken etmenler nelerdir?
Tüm kişisel koruyucu donanımlar; Tam koruma sağlamalıdır ve üzerlerinde mutlaka CE etiketi olmalıdır. Kullanılan Kişisel koruyucu Donanım bir tehlike kaynağı olmamalıdır. Kullanılan vücut kısımlarına ve yapılan işe tam uygunluk sağlamalıdır. Kullanımı, bakım ve temizliği kolay ve pratik olmalıdır.
Aşağıdakilerden hangisi kişisel koruyucu donanım türlerinden biri değildir?
Ancak kişiler tarafından riskleri önlemek amacıyla kullanılan alarm cihazları, gaz dedektörleri veya gürültü uyarıcıları (indikatörleri) gibi koruyucu bir işlevi olmayanlar KKD olarak sınıflandırılmazlar.KKD Yönetmeliği hangi kanun?
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar.
Kişisel koruyucu donanımı kim temin eder?
Bu kanun ve yönetmeliklerle güvence altına alınmış ve belirlenmiştir. İşveren öncelikle toplu koruma önlemlerini çalışanları korumalı, toplu koruma önlemlerinin yeterli olmadığı noktada çalışanlara KKD (kişisel koruyucu donanım) temin etmelidir.Aşağıdakilerden hangisi kişisel koruyucu donanımların üzerinde bulunması gereken işaretlemeler?
Kişisel koruyucu donanım nerelerde kullanılır?
Kişisel koruyucu donanım, risklerin, toplu korunmayı sağlayacak teknik önlemlerle veya iş organizasyonu ve çalışma yöntemleriyle önlenemediği, tam olarak sınırlandırılamadığı durumlarda kullanılır.Kişisel koruyucu donanım malzemeleri nelerdir?
Baş Koruyucuları: baretler, boneler,kepler.
Aşağıdakilerden hangisi kişisel koruyucu donanım KKD olarak tanımlanır?
Baret, eldiven, ayakkabı, kulak tıkacı, cilt koruyucu krem, gözlük vb. Kimyasallara karşı koruyucu yarım yüz / tam yüz maskelerin filtreleri, lensi değiştirilebilir gözlüklerin lensleri vb. •Emniyet kemeri için ankrajı, hava beslemeli solunum koruyucu donanımı, hava kaynağı olan kompresöre bağlayan hava hattı vb.KKD kişisel koruyucu donanım kullanımı ile ilgili hangi ifade doğrudur?