AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahcivan mesleki yeterlilik belgesi nereden alinir?

Editör

Yeni Üye

Bahçıvan mesleki yeterlilik belgesi nereden alınır?​

Bahçıvan Kurs Bitirme Belgesi
Yeterlilik Kodu | TR00202597
Yeterlilik Adı | Bahçıvan Kurs Bitirme Belgesi
Sorumlu Kurum | Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Emniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA
Sorumlu Kurum URL | https://hbogm.meb.gov.tr/

Bahçıvanlık Kursu kaç saat?​

Bahçıvanlık Kursu kaç saat?
Peyzaj Bahçıvanlığı Eğitimi Süresi 1376 saatlik eğitim yaklaşık olarak 14 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.

Giyim ustalık belgesi nasıl alınır?​

Giyim ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Adana mesleki yeterlilik belgesi nereden alınır?​

Adana ilinde Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavına girmek isteyen adaylar, sınava girmek istediği firmayı MYK’nın sitesinden kontrol edebilir ve bu belgelendirme kuruluşlarından birine başvuru yaparak Adana’da Mesleki Yeterlilik sınavına girebilirler.

Bahçıvanlık Kursu nedir?​

Bahçıvanlık Kursu nedir?
Bahçıvanlık Kursu, Toprağı işleyebilen, bitkileri diken, çim ekimi yapan, peyzaj bahçelerinin periyodik bakımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişilere yönelik verilen kurs programıdır.

Bahçecilik sertifikası ne işe yarar?​

Bahçecilik sertifikası ne işe yarar?
Bahçe Tarımı e-Sertifika Programı ile toprak ve bitkilerin temel özellikleri, elementleri, sorunların giderilmesi gibi konularda bir bilgi birikimi oluşturarak organik bitki yetiştiriciliğinden, meyve, sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliğine değin bahçe bitkileri konusunda kendini geliştirmek isteyenlere yardımcı …

Bahçıvanlık mesleki yeterlilik belgesi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Sorumlu kurumun iletişim bilgileri şu şekildedir: Emniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA. Kurumun web sitesi ise [buradan](https://hbogm.meb.gov.tr/) erişilebilir.

Bahçıvanlık kursu genelde 1376 saat süren bir eğitimi kapsamaktadır ve yaklaşık olarak 14 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, bu alanda farklı saatlerde eğitimler de düzenlemektedir.

Giyim ustalık belgesi almak için öncelikle Kalfalık Belgesine sahip olmak gerekmektedir. Kalfalık Belgesini aldıktan sonra 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu başarıyla tamamlayanlar, girecekleri sınavdan başarılı olmaları durumunda Ustalık Belgesi almaya hak kazanırlar.

Adana ilinde mesleki yeterlilik belgesi sınavına katılmak isteyen bireyler, sınava girmek istedikleri kurumu MYK'nın resmi sitesinden kontrol edebilirler. Daha sonra belgelendirme kuruluşlarından birine başvurarak Adana'da mesleki yeterlilik sınavına girebilirler.

Bahçıvanlık kursu, toprağı işleyebilen, bitkileri diken, çim eken, peyzaj bahçelerinin bakımını kendileri tarafından belirlenen süre içinde yapabilen nitelikli kişilere yönelik bir eğitim programıdır.

Bahçecilik sertifikası, organik bitki yetiştiriciliğinden meyve, sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliğine kadar çeşitli konularda bilgi sahibi olmak isteyen kişilere yardımcı olur. Bu sertifika sahipleri, bahçe bitkileri konusunda bilgi ve becerilerini geliştirerek sektörde daha iyi iş imkanları elde edebilirler.

Geri