AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahceye ne ekmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bahçeye ne ekmeli?​

Mısır, fasulye, bezelye, bakla, bamya, Maydanoz, roka, tere, dereotu, Kuzu kulağı,semizotu gibi yenecek otların çoğu ve havuç, turp,gibi bazı kökleri yenen sebzeler direkt tohum halinde ekilir.

Bir sebze nasıl yetişir kısaca?​

İşte sebze yetiştirmenin altın kuralları şunlardır;
- Bol Güneş Sebzelerin çoğu güneş almak ister.
- Az Sebzeyle İşe Başlayın. Bol ve geniş bir yeriniz olmadığı için balkon bahçeciliği yaptığınızı unutmayıp, birkaç sebzede karar kılıp onları ekin.
- 3. İyi Toprak.
- Fide.
- Gübreleme.
- Bakteri.
- 7. Sulama.
Şu anda ne ekilir?
Mayıs: Fasulye, Mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli ekilmektedir. Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, beyaz kabak, brokoli, dereotu ve roka ekilebilmektedir. Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, Mısır, roka temmuz ayında ekilebilen sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir.
Meyve bahçesine ne ekilir?
Kavun, hıyar, karpuz, kabak gibi sebzeler tohum halinde ekilir. Fakat bu tohumların ilk olarak saksılarda yetiştirilip fide durumda iken bahçeye alınması daha iyi sonuç vermektedir. Domates, patlıcan, biber gibi sebzeler fide şeklinde ekilir. Marul, kereviz, karnıbahar gibi sebzeler fide şeklinde ekilmelidir.

Sebzelerin hızlı büyümesi için ne yapmalı?​

Kabuklarını soyarak tükettiğiniz sebze ve meyve kabuklarını bir kapta güzelce biriktirin. Ancak üzerinden 24 saat geçmemesine dikkat edin. Kabuklar henüz tazeyken bu kabukların üzerine, üstlerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve bu şekilde kabukları suyun içinde ortalama 12 saat ile 1 gün arası bir süre bekletin.

Sebze bahçesi kaç günde bir sulanır?​

Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.
 
Geri
Üst