- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bahçeşehir Koleji İngilizce kaç saat?
Bahçeşehir Koleji Dil Eğitimi.. Yabancı dil ağırlıklı 5. sınıflarımızda öğrencilerimiz haftada 16 saat İngilizce ve 3 saat ikinci yabancı dil eğitimi görmektedir.Ortaokulun ilk basamağında olan 5.sınıf öğrencilerimiz böylece yabancı dili yoğun bir program dahilinde etkili şekilde öğrenmektedirler.Türkiye’de İngilizce eğitimi ne zaman başlıyor?
Tıbbiye’de dersler Fransızca okutulmasına rağmen, devlet eliyle yürütülen orta dereceli okulların tümünde ise yabancı dil ilk kez 1869’da okul programlarına girdi. Fakat resmi anlamda İngilizce dersi, 1918 yılında İstanbul’daki İngiliz işgali döneminde oldu.
Bahçeşehir Koleji İngilizce mi?
Yoğun akademik çalışmalar ve araştırmalar sonunda hayata geçirilen sistem, titiz bir çalışma ve planlamayla uygulanıyor. Öğrenciler anadili İngilizce olan eğitimciler ve Türk yabancı dil öğretmenleriyle birlikte çalışıyor. Bahçeşehir Kolejinde uygulanan Çift Dilli Eğitim Sistemi güçlü̈ bir teorik altyapıya sahip.Bahçeşehir Kolejinde dil sınıfı var mı?
Okul Öncesi Eğitim Sistemimiz Bahçeşehir Koleji anaokullarında, 4 ve 5 yaş gruplarında “Çift Dilli Eğitim” ya da “Half Day English / Yarım Gün Türkçe Yarım Gün İngilizce” programı uygulanıyor. (okullara göre farklılık göstermektedir).
Türkiye’de İngilizce dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?
İlkokullarda yabancı dil eğitimi olarak İngilizce, ikinci sınıfta başlamaktadır. Dersler İngilizce öğretmenleri tarafından verilmektedir. Dördüncü ve beşinci sınıflarda da haftalık ders saati üçtür. Ortaokulda ise yabancı dil ders saati dörttür.İngilizce eğitim ne zaman zorunlu oldu?
T.C. İlk olarak 2000-2001 öğretim yılından başlayarak bütün Anadolu Öğretmen Liselerinde ikinci yabancı dil dersi zorunlu seçmeli hale getirilmiştir.
Lisede dil okuyanlar hangi dersleri görür?
Bunlar her bölümlerde ortak olan derslerdir; Türk Edebiyatı, Coğrafya, Tarih, Dil Anlatım, Almanca, Rehberlik vb. gibi derslerdir.Lisede dil bölümünde hangi meslekler var?
Yabancı dil bölümü mezunları; farklı iş alanlarında yabancı dil ile eğitim veren, iletişim sağlayan ve iş yapan her kurumda çalışabilir. Başta öğretmenlik olmak üzere, akademisyenlik, editörlük, çevirmenlik, call center elemanı, turist rehberi, tercümanlık, online ders eğitmenliği vardır.