AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahcesehir Koleji 2022 Bursluluk sinavi ne zaman?

Editör

Yeni Üye

Bahçeşehir Koleji 2022 Bursluluk sınavı ne zaman?​

Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavı 2022 yılı için takvim açıklandı. Ortaokul bursluluk sınavı bu sene 19 Şubat 2022 tarihinde, Lise bursluluk sınavı ise 26 Şubat’ta gerçekleşecek. Sınava resmi olarak başvurmak için aşağıdaki görsele tıklayıp, formu doldurunuz.

Bahçeşehir Koleji is sınavı nedir?​

2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizin süreç içerisindeki öğrenme düzeyini belirlemek amacıyla Akademik Gelişimi İzleme Sınavı (AGİS) uygulanır. Bu sınavlar ile ünitelerde kazanılması hedeflenen özellikler yoklanır, bu özelliklere hangi düzeyde ulaşıldığı incelenir.

Bahçeşehir kime ait?​

Bahçeşehir kime ait?
Enver Yücel, bugün Türkiye ve yurtdışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Enver Yücel, 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi kurmuştur.

Bahçeşehir Koleji ilk ne zaman kuruldu?​

Bahçeşehir Koleji ilk ne zaman kuruldu?
1994Bahçeşehir Koleji / Kuruluş tarihi

2022 Kolej Bursluluk sınavı Ne Zaman?​

Ataşehir Koleji Bursluluk Sınavı 2022 20 Şubat tarihinde sınava 4. sınıf, 21 Şubat tarihinde 5. sınıf, 27 Şubat tarihinde 6. sınıf, 28 Şubat tarihindeki sınava ise 7. sınıf öğrenciler katılabildi.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi kaç puan?​

Okulun geçen yıl OYP ile kabul ettiği öğrencilerin en sonuncusu ilk 200 arasından olup taban puanı 497.414’dür. Tüm devlet ve özel fen liseleri arasında geçen yıl OYP puanına göre Türkiye’de taban puan olarak en yüksek puanla öğrenci kabul eden okul, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi olmuştur.

Agis sınavında kaç soru var?​

Agis sınavında kaç soru var?
AGİS 1- TM (30+30) 60 soruluk Türkçe, Matematik sınavıdır. AGİS 2- FKB (20+20+20) 60 soruluk Fizik, Kimya, Biyoloji sınavıdır. AGİS 3 TCD (26+26+8) Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavıdır. Sınav içerikleri tamamen öğrencinin o sınava kadar gördüğü konulardan oluşur.

Bahçeşehir ilçe olarak nereye bağlı?​

Bahçeşehir ilçe olarak nereye bağlı?
Bahçeşehir, İstanbul’un Başakşehir ilçesinde yer alan bir semt.

Uğur Dershanesi sahibi kimdir?​

kurucusu; Enver Yücel’dir.İstanbul’da 2010 yılı itibarıyla 13 şubesi, Türkiye genelindeyse 171 şubesi vardır. Amerika’da şubesi bulunmaktadır. Kurucusu Enver Yücel Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin de sahibidir.

Bahçeşehir Koleji ilk nerede kuruldu?​

Yarım asrı aşkın süredir Türkiye’de eğitime öncülük eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 1968 yılında Laleli’de üç sınıflı bir dershane ile başlayan öyküsünü 2021 yılında da Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında kaliteli eğitimi yeni nesillerle buluşturan global eğitim markası olarak başarıyla sürdürüyor.

Bahçeşehir Koleji 2022 Bursluluk Sınavı takvimi şu şekilde:
- Ortaokul bursluluk sınavı: 19 Şubat 2022
- Lise bursluluk sınavı: 26 Şubat 2022

Bahçeşehir Koleji'nin Akademik Gelişimi İzleme Sınavı (AGİS), 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin öğrenme düzeylerini belirlemek amacıyla uygulanan bir sınavdır. Bu sınavlar, öğrencilerin ünitelerde kazanması gereken özellikleri değerlendirerek öğrencilerin gelişim düzeylerini incelemeyi amaçlar.

Bahçeşehir Koleji, Enver Yücel tarafından kurulmuş olup, Bahçeşehir Üniversitesi'nin de kurucularından biridir. Kuruluş tarihi ise 1994 yılıdır.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'nin geçen yıl kabul ettiği öğrenciler arasında taban puan 497.414 olarak belirlenmiştir. Bu okul, Türkiye genelinde puan bazında en yüksek taban puana sahip okullardan biridir.

AGİS sınavlarında Türkçe ve Matematikten oluşan AGİS 1- TM, Fizik, Kimya, Biyoloji sınavlarından oluşan AGİS 2- FKB ve Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarından oluşan AGİS 3 - TCD olmak üzere farklı konulardan sorular bulunmaktadır.

Bahçeşehir semti, İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı bir semttir.

Uğur Dershanesi'nin kurucusu Enver Yücel'dir. İstanbul'da çok sayıda şubesi bulunan Uğur Dershanesi, Türkiye genelinde ve Amerika'da da faaliyet göstermektedir.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 1968 yılında Laleli'de üç sınıflı bir dershane olarak başlamıştır. Bugün itibariyle Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde kaliteli eğitim sunmaya devam etmektedir.

Geri