AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahceli evde kopek beslemek yasak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bahçeli evde köpek beslemek yasak mı?​

Apartmanın ortak alanlarında ( bahçesinde, kat boşluklarında, vs.) kedi köpek beslenmesi yasaklanabilir, bu madde 28 ‘in kapsamına girer. Fakat bağımsız bölümlerde, “evin içi”,hayvan besleme yasağı yönetim planına konulamayacak bir hükümdür. Yazılsa bile geçersiz sayılması gereken bir hükümdür.

Metro Turizm kedi alıyor mu?​

Metro Turizm kedi alıyor mu?
Aracın bagaj bölümü içerisinde; Seyahat için gerekli belgeleri tam ve Veteriner gözetiminde uyutulmuş olmak koşulu ile evcil hayvan taşınabilir.

Müstakil evde köpek beslemek suç mu?​

Hem apartmanlarda hem de müstakil evlerde köpek beslemek kanunen yasak bir durum değil. Ancak apartman yönetim planı içerisinde ne yazık ki alınan kararlar kapsamında kedi, köpek beslemek ya da apartmanda evcil hayvan beslemek yasaklanabiliyor.

Minibüslere evcil hayvan alınıyor mu?​

Minibüslere evcil hayvan alınıyor mu?
Ulaştırma Bakanlığı’nın Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle artık evcil hayvanlar otobüs yolculuklarında hayvan sahibiyle birlikte seyahat edebilecek.

Kamilkoç kedi alıyor mu?​

Yönetmelik gereği otobüs içine evcil hayvan alınamıyor ve ancak uyutulduğu takdirde bagaj içinde taşınabiliyor. Otobüslerde evcil hayvanlara özel taşıma bölümleri yok.

Ev sahibi evcil hayvana karışabilir mi?​

Ev sahibi evcil hayvana karışabilir mi?
Kira sözleşmesi ve yönetim planında aksi belirtilmediği sürece gönül rahatlığıyla evinizde evcil hayvan besleyebilirsiniz. Diğer apartman sakinlerini rahatsız etmemeye ve evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını zamanında gidermeye özen gösterdiğiniz sürece muhtemelen bir problem çıkmayacaktır.

Evde hayvan besleyen komşu nereye şikayet edilir?​

Şikayetin kabul edilmesi durumunda ise evcil hayvanın apartmandan tahliye edilmesi için icra kararı çıkartılır. Peki, apartmanda köpek beslemek nereye şikayet edilir? Komşularınız, beslediğiniz hayvanın çok ses çıkarttığı gerekçesiyle Çevre İl Müdürlüğüne şikayette bulunabilir.

Bahçeli evde köpek beslemek yasak mı sorusuna ilk cevap olarak belirtmek isterim ki, apartmanın ortak alanlarında (bahçesi, kat boşlukları vs.) kedi ve köpek beslenmesi yönetim tarafından yasaklanabilir. Ancak bağımsız bölümlerde, yani ev içerisinde hayvan besleme yasağı yönetim planına konulamaz ve geçersiz sayılması gerekir.

Müstakil evde köpek beslemek suç mu sorusunun cevabı ise kanunen yasak değildir. Hem apartmanlarda hem de müstakil evlerde köpek beslemek herhangi bir suç teşkil etmemektedir. Ancak apartman yönetim planları içerisinde alınan kararlar çerçevesinde evcil hayvan beslemek yasaklanabilmektedir.

Ev sahibi evcil hayvana karışabilir mi sorusuna ise kira sözleşmesi ve yönetim planında bununla ilgili spesifik bir hüküm yoksa ev sahibi gönül rahatlığıyla evinde evcil hayvan besleyebilir. Evcil hayvanın diğer apartman sakinlerini rahatsız etmemesi ve ihtiyaçlarının zamanında giderilmesi önemlidir.

Evde hayvan besleyen komşu nereye şikayet edilir sorusunda ise, şikayet durumunda evcil hayvanın apartmandan tahliye edilmesi için icra kararı çıkartılabilir. Eğer komşularınızın beslediği hayvan çok ses çıkarıyorsa, Çevre İl Müdürlüğüne başvurularak şikayette bulunulabilir.

Geri