AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahcede ot cikmamasi icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.372
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bahçede ot çıkmaması için ne yapmalı?​

Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin. 4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz.

Ot ilacı ne kadar sürede etki eder?​

Ot ilacı ne zaman etkisini gösterir? Elumis normal hava koşullarında uygulandıktan 2-4 gün içerisinde yabancı ot üzerindeki etkisi gözlemlenir.

Bahçeye ot ilacı ne zaman atılır?​

Bahçeye ot ilacı ne zaman atılır?
İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır.

Herbisit ne zaman atılır?​

Birkaç defa çapalama yapılması yabancı otları yok eder ve toprağın havalanmasını sağlar. Mısır tarlalarında yabancı ot ilaçlaması; ekim öncesi, çıkış öncesi ve çıkış sonrası olmak üzere üç ayrı dönemde yapılır. Ekim öncesi uygulanan yabancı ot ilacı toprak üzerinden tırmık geçilerek 5-7 cm derinliğe karıştırılır.

Kındıra otu nasıl yok edilir?​

Tirler 15–20 cm derinliğinde bir su seviyesini tutacak yükseklik ve sağlamlıkta olmalıdır. Yaz ve sonbahar sürümü yapılan yerlerde, ekimden önce tavalardaki yeşil bitki örtüsünü diskli bir pullukla bozmak ot popülasyonunu önemli derecede azaltır.

Yabani yulaf ilacı ne zaman atılır?​

Yabani yulaf ilacı ne zaman atılır?
Bölgemizde zirai mücadele hububat tarlalarında, hububatın kardeşlenme ile sapa kalkma arasındaki dönemde ve yabancı otların 3-4 yapraklı olduğu zamana kadarki devre (15 Mart ile 15 Nisan arası) en uygundur. İlaçlama esnasında sıcaklık 8 dereceden az, 25 dereceden fazla olmamalıdır.

Buğdaya ilaç ne zaman atılır?​

Mücadelesi: Yabancı otlar 3-5 yapraklı oldukları devrede ilaçlı mücadele yapılmalıdır. Buğdayda ise kardeşlenme ile sapa kalkma devreleri arası en uygun ilaçlama zamanıdır.

Ayrık otunu nasıl yok edebilirim?​

Ayrık otuyla etkin mücadele yolu bedensel emekten geçer: Toprakta derinlere inip, ayrığın kökten sökülmesi ve tüm dallarıyla alandan toplanması gerekir. Hobi bahçelerinde ayrık otunu tümden kurutmanın en etkili yöntemi, bel ve kazma yardımı ile ayrık otunun bulunduğu bölgeyi iyice kazmaktır.

Ayrık otunun ilacı ne?​

Ayrık otunun ilacı ne?
DuPont™ Plantex® Gold; ayrık otu, kırk kilit otu, çit sarmaşığı gibi dayanıklı yabani otlara karşı uzun süreli, yüksek etkili ve kimyasal içermeyen kontrol sağlayan estetik, iki renkli dokunmamış polipropilen bir örtüdür. Doğru şekilde uygulandığı takdirde, 25 yıla kadar dayanma garantisi vardır.

Isırgan otunu yok etmek için ne yapmalıyız?​

Bahçedeki Otlardan Kurtulmanın 6 Basit Ama Etkili Yöntemi
- El ile ayıklama. Yabani otlardan kurtulmak için en basit yöntem, özellikle de az sayıda yabani ot oluşumu varsa, bunları elle çekerek kökleri ile birlikte topraktan çıkarmak.
- Malçlama.
- Kaynar su dökme.
- Biçme ve çapalama.
- Yakma.
- Sirke kullanma.

Pıtrak otu nasıl temizlenir?​

Eskiden pıtrak temizleme elle yapılırdı. Temizlenecek yün fazlaysa, pıtrak temizleyici takımları olan tarak makineleri kullanılır. Bu takımlar, çok hızlı dönen ve üzerinde kıvrık ince uçlar bulunan silindirler yardımıyle pıtrakları tutar.
 
Bahçede ot çıkmaması için birkaç farklı yöntem uygulanabilir. Öncelikle bahçe toprağının düzenli olarak çapalanması ve havalandırılması önemlidir. Bunun yanı sıra malçlama yöntemi de etkili olabilir. Malç, toprağın üzerine serilerek ot çıkmasının engellenmesine yardımcı olur. Ayrıca, ot ilacı kullanarak da istenmeyen otlarla mücadele edilebilir. Ot ilacının doğru zamanda ve doğru miktarda kullanılması önemlidir.

Bahçede ot çıkmaması için uygulanabilecek diğer yöntemler arasında sirke kullanımı da bulunmaktadır. Beyaz sirkeyi, istenmeyen ot yapraklarına püskürterek kullanabilirsiniz. Sirke, otların kurumasını sağlayarak etkili bir yöntem olabilir. Ancak, sirkenin diğer bitkilere ve toprağa zarar vermemesi için dikkatli olunmalıdır.

Ayrık otuyla mücadelede ise bedensel emek gerekebilir. Toprakta derinlere inip, ayrığın kökten sökülmesi ve tüm dallarıyla alandan toplanması önemlidir. Hobi bahçelerinde ayrık otunu tümden kurutmanın en etkili yolu, bel ve kazma yardımı ile ayrık otunun bulunduğu bölgeyi iyice kazmaktır.

Isırgan otunu yok etmek içinse birkaç yöntem kullanabilirsiniz. El ile ayıklama, malçlama, kaynar su dökme, biçme ve çapalama, yakma veya sirke kullanma gibi yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz. Bu yöntemlerden hangisinin bahçenizde en etkili sonucu vereceğini deneyerek görebilirsiniz.

Her türlü bitki mücadelesinde, uygulamadan önce ilaçların kullanım talimatlarına uyulması önemlidir. Ayrıca, herhangi bir ilaç veya kimyasal madde kullanmadan önce, çevre ve doğa dostu alternatif yöntemleri de değerlendirebilirsiniz.
 
Geri
Üst