AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bahce tasi nasil dosenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bahçe taşı nasıl döşenir?​

Tüm patika boyunca taşları yerleştirin, daha sonra adım taşlarının arasındaki mesafeyi birinden diğerine rahatlıkla geçebilecek şekilde ayarlayın. Yer örtücü bitkilerin ölmesine izin verin: Patikayı çim veya yer örtücü bitki ile kaplı bir yüzey üzerine inşa edecekseniz, taşların yerde 3-5 gün kalmasına izin verin.
Yürüyüş yolu kaç cm olmalı?
Bu yol düz bir yol da olabilir, kıvrımlı ve estetik çizgilere sahip bir bahçe yolu da olabilir. Bahçe yolunun genişliği bahçe büyüklüğüne göre değişebilir ama ideal genişlik 90 cm olmalıdır.

Adım taşı ne demek?​

Bahçelerde çim zemin üzerine konulan yürüme yolu taşları adım taşı olarakta geçmektedir. Travertenden imal ettiğimiz adım taşları step stone diye adlandırılır. Traverten taşın yüzeyi fırçalanarak eskitilmiş, rustik görünümün yanı sıra kaydırmazlık özelliği kazandırılmıştır.
Yürüyüş yolu zemini nasıl olmalı?
Yürüyüş yolları için yapılan zemin kaplamalar, su birikmesine karşı yapıda üretilmiştir. Yoğun yağışlı havalarda sahip olduğu yapı sayesinde zeminin üzerinde su birikme olayları yaşanmamaktadır. Uzun ömürlü kullanılması sebebiyle de tercih edilen yürüyüş yolu zemin kaplamaları, kolay temizlenebilmektedir.

Mozaik Bahçe Yolu nasıl yapılır?​

Bahçe yolu yapılacak yer hafif kazma darbeleriyle kazılırak zemin açılır. Kum-çimento karışımı su ile birleştirilerek hazırlanan harç belli bir bölüme yayılır. Üzerine seri bir şekilde, çakıl taşları dizilir ya da mozaik taşlar dökülür. Bahçe yolu için ayrılan kısım bitene kadar işlem tekrar edilir.
Beton parke taşı nasıl yapılır?
Beton harcının içeri kırılarak parçalanmış küçük taş (agrega), çimento ve sudan oluşmaktadır. Hazırlanan beton harcı daha sonra kilit parke formundaki kalıplara dökülür. Bu işlemden sonra vibrasyon motorları aracılığıyla harcın içerisindeki boşluklar ve hava kabarcıkları yok edilir.

Yürüyüş yolu kaç metre olur?​

Ön bahçesi olmayan yapı düzenine sahip yollarda yaya kaldırımı, en az 2,50 metre genişliğinde olmalıdır. Yaya trafiğinin çok yoğun olduğu yerlerde ve merkezi iş bölgelerinde yaya kaldırımı genişliği en az 5 metre olmalıdır. Ancak yol genişliği imkan vermiyorsa kaldırım genişliği 3 metre olabilir.
Adım taşı kaç cm?
Adım taşlarımız demir donatıldır. 40×120 cm olarak standart ölçülerde mevcutdur.

Yürüyüş yolu genişliği kaç metre?​

Geri