AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahce ortak kullanim alani midir?

Editör

Yeni Üye

Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?​

Ortak bahçenin nasıl kullanılması gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu’nda açıkça belirtiliyor. Kanunda belirtilene göre, bahçe katındaki daire sahiplerinin tapusunda bahçenin kullanımıyla ilgili herhangi bir bilgi yoksa burası ortak alan olarak kabul ediliyor.

Yönetim planının iptali davası kime karşı açılır?​

Kat Mülkiyeti Yasasının 28. maddesi hükmüne göre tüm kat maliklerinin ve onların ardıllarını bağlayan bir sözleşme niteliğinde bulunan yönetim planının iptali istemli bir davanın ana taşınmazdaki tüm kat maliklerine yöneltilmesi gerekir.

Binanın ortak kullanım alanları nerelerdir?​

Binanın ortak kullanım alanları nerelerdir?
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 4.maddesine göre apartmanlarda ortak kullanıma alanları şöyle;
- – Temeller ve ana duvarlar.
- – Taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş
- – Kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar.
- – Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar.
- – Tavan ve tabanlar.
- – Avlular.
- – Genel giriş kapıları

Binanın bahçesi kime aittir?​

Binanın bahçesi kime aittir?
Bahçe binanın veya sitenin ortak malıdır. Dolayısı ile tüm kat maliklerinin istifadesine açıktır ve ancak amacına uygun olarak kullanılır. Şayet bahçeye çıkış sadece alt kattaki daireden geçilmek sureti ile olabiliyor ise bahçe yine ortak alandır ama istifade o kat malikine aittir.

Site ortak kullanım alanları nelerdir?​

Bu ortak kullanım alanlarını saymak gerekirse: Giriş kapıları, kapıcı dairesi, asansör, merdivenler, garaj, otopark, sığınak, bahçe, çocuk oyun alanları, kalorifer daireleri, kömürlük, su depoları, çatı ve bacalar, yangın merdiveni vs. ortak kullanım alanlarıdır.

Kat malikleri kurulu kararının iptali davası kime karşı açılır?​

Kat malikleri kurulu kararının iptali davası, karara karşı olumsuz oy kullanan kat malikleri tarafından karara karşı olumlu oy kullanan tüm kat maliklerine açılabilecektir. Burada olumlu oy kullanan tüm kat maliklerinin davada yer alması gerekmektedir.

Yönetim planı neleri kapsar?​

Yönetim planı neleri kapsar?
Yönetim planı; kat mülkiyeti / kat irtifakı rejimine başvuru esnasında tapuya sunulan ve ana gayrimenkulün yönetim tarzının belirlendiği metindir. Bu kapsamda yönetim planı bütün kat malikleri ( daire / ofis / dükkan sahiplerini) ve (kiracı, mirasçı, sınırlı ayni hak sahipleri vb) diğer tüm ilgililer için bağlayıcıdır.

Apartman ortak alan nedir?​

Apartman ortak alan nedir?
634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanları deniyor.

Apartman ortak alanı satılabilir mi?​

Ortak kullanım alanlarının satılması! Ortak kullanım alanları kat maliklerinin olumlu oy vermesi halinde kiraya verilebiliyor. Ancak ortak alanların satışı kanunen yapılamıyor. Anagayrimenkul üzerinde bağımsız bölüm olmayan alanların satışı mümkün olmuyor.

Ortak kullanım alanları nelerdir örneklerle açıklayınız?​

Okul, toplu taşıma araçları, sinema ve tiyatro salonları, çocuk parkları, alışveriş merkezleri, sokak ve caddeler herkesin kullandığı ortak kullanım alanlarıdır. Kullandığımız ortak alanlar şunlardır: Okullar: Eğitim aldığımız okulları hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin ortak kullanım alandır.

Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?
Bahçe katındaki daire sahiplerinin tapusunda bahçenin kullanımıyla ilgili herhangi bir bilgi yoksa burası ortak alan olarak kabul ediliyor. Bu durum Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilmektedir.

Yönetim planının iptali davası kime karşı açılır?
Yönetim planının iptali istemli bir davanın ana taşınmazdaki tüm kat maliklerine yöneltilmesi gerekmektedir. Kat Mülkiyeti Yasasının 28. maddesine göre tüm kat maliklerinin ve onların ardıllarını bağlayan bir sözleşme niteliğinde bulunan yönetim planının iptali davası tüm kat maliklerine karşı açılmalıdır.

Binanın ortak kullanım alanları nerelerdir?
Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre apartmanlarda ortak kullanıma alanları şunlardır: temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistem elemanları, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları gibi alanlar ortak kullanım alanlarıdır.

Binanın bahçesi kime aittir?
Bir binanın bahçesi binanın ortak malı olarak kabul edilir. Dolayısıyla tüm kat maliklerinin istifadesine açıktır ve ancak belirlenmiş şartlara uygun olarak kullanılabilir. Eğer bahçeye çıkış sadece alt kattaki daireden sağlanıyorsa, bahçe yine ortak alandır ancak istifade o kat malikine aittir.

Site ortak kullanım alanları nelerdir?
Site ortak kullanım alanları arasında giriş kapıları, kapıcı dairesi, asansör, merdivenler, garaj, otopark, bahçe, çocuk oyun alanları, kalorifer daireleri, su depoları, çatı ve bacalar gibi alanlar yer almaktadır.

Kat malikleri kurulu kararının iptali davası kime karşı açılır?
Kat malikleri kurulu kararının iptali davası, karara karşı olumsuz oy kullanan kat malikleri tarafından karara karşı olumlu oy kullanan tüm kat maliklerine açılabilir. Bu durumda olumlu oy kullanan tüm kat maliklerinin davada yer alması gerekmektedir.

Yönetim planı neleri kapsar?
Yönetim planı, kat mülkiyeti veya kat irtifakı rejimine ilişkin olarak ana gayrimenkulün yönetim tarzının belirlendiği belgedir. Bu plan, tüm kat maliklerini, kiracıları, mirasçıları ve diğer ilgilileri bağlar.

Apartman ortak alan nedir?
Apartman ortak alanlar, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalan, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanları ifade eder. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre bu alanlar korunup kullanılır, ancak satılamazlar.

Apartman ortak alanı satılabilir mi?
Kat maliklerinin olumlu oy vermesi durumunda, ortak kullanım alanları kiraya verilebilir ancak satılamazlar. Anagayrimenkul üzerinde bağımsız bölüm olmayan alanların satışı mümkün değildir.

Ortak kullanım alanları nelerdir örneklerle açıklayınız?
Ortak kullanım alanları, herkesin ortak olarak kullandığı alanlardır. Örnekler arasında okullar, toplu taşıma araçları, sinema ve tiyatro salonları, çocuk parkları, alışveriş merkezleri, sokak ve caddeler yer alır. Bu alanlar genellikle toplumun her kesiminden insan tarafından kullanılmaktadır.

Geri