AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahce bitkileri nerelerde calisabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.706
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bahçe bitkileri nerelerde çalışabilir?​

Nerelerde Çalışırlar? Bahçe bitkileri ziraat mühendisi Tarım birlikleri ve tarım kooperatiflerinde Orman, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlıklarında ve bağlı fidanlıklarda görev alabilir veya kendisi bahçe bitkileri üretimi yapabilir. Bahçe Bitkileri; 4 yıllık lisans programıdır. Mühendisliğe yönelik eğitim verilir.

Bahçe Tarımı mezunu ne iş yapar?​

Bahçe tarımı bölümü iş imkanları arasında Toprak Mahsulleri Ofisi, Sulama Birlikleri ve belediyelerde çalışmak yer alır. Bahçe tarımı bölümü iş imkanları arasında özel fidanlıklar, tohum firmaları, seralar, tohumculuk şirketleri ve kültür mantarı yetiştiriciliği tesislerinde çalışmak yer alır.

Bahçecilik alanı nedir?​

Bahçecilik alanı nedir?
Bahçecilik alanı; bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve becerilerin verildiği, seralarda ve açık alanda farklı üretim yöntemleri kullanılarak meyve, sebze ve süs bitkilerinde fide/fidan üretiminin yapıldığı, üretilen fide/fidanın yetiştiricilik, kültürel bakım ve hasadının yapıldığı, peyzaj projelerinin okunup …

Bahçe Tarım bölümü DGS ile hangi bölümlere geçiş var?​

Bahçe Tarım bölümü DGS ile hangi bölümlere geçiş var?
Bahçe Tarımı DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- İktisat.
- Kamu Yönetimi.
- Maliye.
- Uluslararası İlişkiler.
- İşletme.
- Konaklama İşletmeciliği.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.

Ziraat Fakültesi bahçe bitkileri Bölümü ne iş yapar?​

Mezunlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı birçok kurumda istihdam edebilir. Onun haricinde zirai konularda hizmet sunan her kuruluşta; fidanlık, sera, meyve bahçeleri, üzüm bağları gibi birçok alanda çalışabilirler. Bunların haricinde kendi özel arazilerinde çalışabilirler.

Tarım bölümünden hangi mühendisliğine geçiş?​

Tarım Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:
- Bahçe Bitkileri.
- Bitki Koruma.
- Bitkisel Üretim ve Teknolojileri.
- Biyosistem Mühendisliği.
- Gıda Mühendisliği.
- Hayvansal Üretim ve Teknolojileri.
- Organik Tarım İşletmeciliği.
- Su Ürünleri Mühendisliği.
 
Bahçe bitkileri alanında çalışmak isteyenler için birkaç farklı sektör ve iş imkanı bulunmaktadır. Bahçe bitkileri ziraat mühendisleri genellikle Tarım birlikleri, tarım kooperatifleri, Orman, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlıkları ve bağlı fidanlıklarda görev alabilirler. Ayrıca kendi bahçe bitkileri üretimlerini yapabilirler. Bahçe bitkileri genellikle 4 yıllık lisans programı olan bir alandır ve mühendislik odaklı bir eğitim verilir.

Bahçe tarımı mezunları ise genellikle Toprak Mahsulleri Ofisi, Sulama Birlikleri, belediyeler, özel fidanlıklar, tohum firmaları, seralar, tohumculuk şirketleri ve kültür mantarı yetiştiriciliği tesislerinde çalışabilirler.

Bahçecilik alanı ise temel bilimleri içeren bilgi ve becerilerin verildiği, seralarda ve açık alanda farklı üretim yöntemleri kullanılarak meyve, sebze ve süs bitkilerinde fide/fidan üretiminin yapıldığı, yetiştiricilik, kültürel bakım ve hasadın gerçekleştirildiği ve peyzaj projelerinin okunduğu bir alandır.

Bahçe Tarımı mezunları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yanı sıra fidanlık, sera, meyve bahçeleri, üzüm bağları gibi zirai konularda hizmet sunan her kuruluşta istihdam edilebilir. Aynı zamanda kendi özel arazilerinde de çalışabilirler.

Tarım bölümünden bahçe bitkileri ve diğer mühendislik dallarına dikey geçiş yapılabilir. Bu geçiş imkanları arasında Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, Organik Tarım İşletmeciliği ve Su Ürünleri Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır. Bu geçişler sayesinde tarım sektöründe farklı uzmanlık alanlarına yönelebilirsiniz.
 
Geri
Üst