AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baharatlı Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye

Baharatlı Patates Cipsi Nasıl Yapılır? sorusuyla başlayalım. İlk olarak, taze patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından, ince dilimler halinde kesin. Bir kaba patates dilimlerini alıp üzerine zeytinyağı, tuz, pul biber ve kırmızı toz biber ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Cipsler altın rengini alıp çıtır çıtır olunca fırından çıkarın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler

Baharatlı patates cipsi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Malzemeler Nelerdir?

Baharatlı patates cipsi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Patates: 4-5 adet büyük boy patates
Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
Baharatlar: Karabiber, tuz, pul biber, kekik veya istediğiniz diğer baharatlar

Adım 1: Patatesleri Soyup Dilimleyin

İlk adımda, patatesleri güzelce yıkayın ve soyun. Ardından, ince dilimler halinde kesin. Dilimlerin kalınlığı size bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 2-3 mm kalınlığında olmaları tercih edilir.

Adım 2: Patates Dilimlerini Suya Koyun

Patates dilimlerini bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu sayede patateslerin fazla nişastasını ve acılığını uzaklaştırabilirsiniz. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca suyun içinde bekletin.

Adım 3: Patates Dilimlerini Kurulayın

Patates dilimlerini sudan çıkarıp iyice durulayın. Ardından, bir mutfak havlusunun üzerine alın ve fazla suyunu emmesi için kurulayın.

Adım 4: Baharatları Ekleyin

Kurulanan patates dilimlerini bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz, pul biber ve istediğiniz diğer baharatları ekleyin. Baharatları patates dilimlerine iyice yedirin, her bir dilime eşit miktarda baharat düşmesine dikkat edin.

Adım 5: Patates Dilimlerini Fırında Pişirin

Patates dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Patates dilimleri altın rengini alana kadar pişirin, ara ara kontrol ederek çıtır çıtır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Adım 6: Servis Yapın

Baharatlı patates cipsi fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyin. Daha sonra servis tabağına alarak afiyetle tüketebilirsiniz. İsterseniz yanında soslarla servis yapabilirsiniz.
İşte lezzetli baharatlı patates cipsiniz hazır! Bu tarifi deneyerek evinizde kolayca yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

1. Patatesleri ince dilimler halinde kesin.
2. Dilimlenmiş patatesleri baharatlarla karıştırın.
3. Patates dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Önceden ısıtılmış fırında patatesleri kızartın.
5. Baharatlı patates cipsi servise hazır, afiyet olsun!

Patatesleri ince dilimler halinde kesin.
Dilimlenmiş patatesleri baharatlarla karıştırın.
Patates dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında patatesleri kızartın.
Baharatlı patates cipsi servise hazır, afiyet olsun!

Geri