Baharatlı Kaşarlı Mantar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Baharatlı Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler
1 paket mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
İçi için;
2 yemek kaşığı doğranmış beyaz peynir
Üstü için;
9 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar

Baharatlı Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarlar soyulur, tavaya tereyağı, sıvı yağ alınır, tereyağı eriyince mantarlar konur.
Mantarların tabanı kızarınca çevrilir, alt üstü kızartılır.
Sonra açık kısımları tavada olacak biçimde baharatlar üstüne eklenir, suyunu salıp, çekmeye başlayınca güveç kaplarına alınır.
İçine beyaz peynirler ve kaşarlar eklenir.
180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Kaşarlar eriyince servise hazır.
Baharatlı Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst