AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baharatlı Hellim Kızartma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Baharatlı Hellim Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
1 adet 250gramlık hellim peyniri
Yarımşar çay kaşığı istenilen baharatlar (Kekik,pulbiber,karabiber,sarımsaklı çeşni)
1 tatlı kaşığı tereyağ

Baharatlı Hellim Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hellim peyniri açalım ve suyunu akıttıktan sonra kesme tahtasında ne ince ne kalın olacak şekilde orta ayarda dilimleyelim.
Kullanacağımız baharatları ve tereyağımızı hazır edelim.
Uygun tavayı ocağa alıp ısıtmaya başlayalım ve ısınan tavamıza hellimlerimizi dizelim.
Önceliğimiz hellimlerin suyunu bırakması olacak.
Orta ateşte hellimlerimiz suyunu bırakırken bir kat ters düz çevirelim ve ardından bir tatlı kaşığı tereyağımızı ekleyelim.
Üç dakika sonra tekrar ters düz çevirelim hellimlerimizi.
Ardından yavaşça istediğimiz baharatları katmaya başlayalım.
Kattıktan iki dakika sonra ters düz çevirdiğimiz hellimlerin kızarmaya başladığını göreceğiz ve altını bir tık kısıp çevirmeye devam edelim.
Arzu ettiğiniz kızarıklığa ulaştığında altını kapatıp servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Baharatlı Hellim Kızartma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst