AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bahar yariyilinda yatay gecis yapilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bahar yarıyılında yatay geçiş yapılır mı?​

Kurumlar Arası Yatay Geçiş: Önlisans öğrencileri kurumlar arası yatay geçiş hakkı müracaatları yılda iki defa yapılmaktadır. Önlisans Öğrencileri Aralık Ocak aylarında bahar dönemi için Haziran- Temmuz ayları için Güz dönemi için yatay geçiş başvurusunda bulunabilir.

Ek Madde 2 yatay geçiş ne demek?​

Başvurular, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 2” hükümleri çerçevesinde yapılır.
Yatay geçiş ne zaman yapılır bahar dönemi?​
Yatay Geçiş başvurusu ne zaman yapılır? Bu başvurular bahar dönemi bitişi ile güz dönemi başlangıcı arasında akademik takvimde ilan edilen tarihlerde alınmaktadır. Irregular eğitime başlayan öğrencilerin Irregular dönemde geçirdikleri süre başvuru süresinden sayılmaz.

Ek Madde 1 ile yatay geçiş ne zaman yapılır?​

Ek Madde 1 ile yatay geçiş ne zaman yapılır?
geçmek istediğiniz üniversite, bahar döneminde ek madde 1 ile öğrenci alıyorsa(almak zorunda değil) bir dönem sonra geçiş yapabilirsiniz. aksi taktirde bir yıl beklemek durumundasınız.

Madde 2 nedir?​

Madde 2 nedir?
“Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

2021 yatay geçiş tarihleri ne zaman?​

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.

Ara dönem yatay geçiş nasıl yapılır?​

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.
Bahar dönemi GANO ile yatay geçiş yapılır mı?​
Eğer 6 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz. 2 yıllık eğitim veren önlisans bölümünde ise yalnızca 2 ve 3.yarıyıllarda (1.yılın bahar dönemi ve 2.yılın güz dönemi) ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.

Kaç kez yatay geçiş hakkı var?​

Kaç kez yatay geçiş hakkı var?
Önlisans programlarında ilk yarıyıl ya da son yarıyıl için; lisans programlarıda ise ilk yıl ya da son yıl için başvuru yapılamaz. Başvuru Sayısı: Bir öğrenci 2 kez başvurabilir. Üniversitenin onayı olduğu sürece, bir kez reddedilen bir öğrenci bir sonraki yarıyılda da başvuru yapabilir.
 
Bahar yarıyılında yatay geçiş ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Önlisans öğrencilerinin kurumlar arası yatay geçiş başvurularını yılda iki defa yapabildiği belirtilmiş. Bahar dönemi için başvurular Aralık-Ocak aylarında yapılırken, Günlük dönemi için başvurular Haziran-Temmuz aylarında gerçekleştirilebiliyor.

"Ek Madde 2 yatay geçiş ne demek?" başlığı altında, geçişlerin Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş ve diğer transferler yönetmeliğine göre yapıldığı belirtilmiş. Bu madde çerçevesinde başvurular gerçekleştirilir.

Yatay geçiş başvurularının hangi tarihler arasında alındığı ve akademik takvimde ilan edilen sürelerde yapıldığı vurgulanmış. Ayrıca öğrencilerin Irregular eğitim durumunda geçirdikleri sürenin başvuru süresinden sayılmayacağına dikkat çekilmiş.

"Ek Madde 1 ile yatay geçiş ne zaman yapılır?" başlığı altında, eğer geçiş yapmak istenilen üniversite ek madde 1 ile öğrenci alıyorsa, bir dönem sonra geçiş yapılabileceği belirtilmiş. Aksi takdirde bir yıl beklemek gerektiği ifade edilmiş.

"Ara dönem yatay geçiş nasıl yapılır?" başlığı altında, yatay geçiş için gereken şartlar açıklanmış. Yüksek not ortalamasının önemine vurgu yapılmış ve hangi yarıyıllarda geçiş yapılabilir olduğu belirtilmiş.

"Bahar dönemi GANO ile yatay geçiş yapılır mı?" başlığı altında, lisans ve önlisans programlarının hangi yarıyıllarında ortalama ile geçiş yapılabildiğine değinilmiş.

Son olarak, "Kaç kez yatay geçiş hakkı var?" başlığı altında, başvuru süreleri ve sayıları hakkında bilgi verilmiş. Öğrencilerin bazı kriterleri sağlamaları durumunda, birden fazla kez başvuru yapabilecekleri belirtilmiş.
 
Geri
Üst