Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bahar Pilavı Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bahar Pilavı nasıl yapılır
Resimli Bahar Pilavı Tarifi
Bahar Pilavı yapılışı

Malzemeler
Arpacık soğanı 20 gr Kereviz 100 gr Mantar 50 gr Tereyağı 75 gr Safran (veya zerdecal) 1 tutam Amerikan pirinci 500 gr Defne yaprakları 2 adet Tuz Karabiber Havuc 125 gr Şalgam 300 gr Dolmalık kabak 300 gr Hollanda sosu 300 ml
imagesbaharpilavitarifiresimli5ad41dbb44af5

Yapılışı

Kıyılmış arpacık soğanları, dilimlenmiş kereviz ve doğranmış mantarları tereyağında kızartın Safran ve pirinci ilave edin ve birkac dakika kızartın Kaynar su ilave edin Defne yaprağı, tuz ve biber ilave edin Kapaklı bir kaba koyun ve fırında sıvı emilene kadar 180°C350°FGaz İşareti 4 de pişirin Havucları, şalgamları ve dolmalık kabakları temizleyin Kucuk bir kavun kaşığıyla, havucları, şalgamları ve dolmalık kabakları kullanarak kucuk sebze topları yapın Az miktarda tereyağında pişirin, fakat gevrekliğini muhafaza edin Hollanda sosunu ısıtın ve tabaklara dağıtın Pirinci tereyağlı dariole kalıplarına koyun, sosu uzerine boşaltın ve garnitur olarak sebze toplarını ilave edin
 
Geri
Üst