AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bahar donemi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bahar dönemi ne demek?​

Üniversiteler üzerinden bakıldığı vakit bahar dönemi genelde şubat ayında başlar. Haziran ayında ise bu dönem sona erer. Elbette bu durum yine güz döneminde olduğu gibi üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterebilmektedir. Yani bazı durumlarda mart ve nisan ayında dahi başlayan bahar dönemleri olabiliyor.

2 dönem okullar ne zaman bitecek?​

Pandemi koşulları sebebiyle 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başladı. 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okullarda olan öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.
Bahar ve güz dönemi ne demek?
Yani kısa tanımıyla eğitim döneminin birinci dönemlerine güz dönemi denmektedir. Şubat ayıyla birlikte bahar dönemi kayıtları başlamaktadır. Bu bahar dönemi de ikinci dönem olarak bilinmektedir. Güz döneminde vize ve final sınavları olmak üzere iki ayrı sınav yapılmaktadır.
Bahar dönemi ne zaman 2022?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi

2021 yılı 2 dönem ne zaman bitiyor?​

Kasım ayında yapılan ilk ara tatil sonrası Ocak ayı sonunda yarıyıl tatili gerçekleştirilmişti. İkinci dönem ara tatil ise 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

2 dönem ne zaman bitecek 2022?​

18 Nisan 2022’de başlayacak ikinci dönem, 17 Haziran 2022 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.
Üniversite dönem ne demek?
Yıllık sistem uygulayan üniversitelerde bir ders dönemi bir yıldır. Yani birinci ve ikinci dönemler yoktur. Öğrenciler yılın ilk yarısının sonuna doğru vize sınavına girerler. İkinci yarı sonuna doğru ise final sınavına girerler.
Sınav haftası ne zaman 2022?
2- Birinci dönem, 06 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecektir. 3- 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1 inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos – 03 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecektir.

Geri