AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bagli oldugu sosyal guvenlik kurumu nedir?

Editör

Yeni Üye

Bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumu nedir?​

SSK ( Sosyal Sigortalar Kurumu ) Sosyal Sigortalar Kurumu yani SSK, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı bir sosyal güvenlik kurumudur. Çalışan işe başladığı zaman sigortalı çalışabilmek adına SGK-SSK’ya yani Sosyal Sigortalar Kurumu’na başvurmalıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu ne demektir?​

Sosyal Güvenlik Kurumu ne demektir?
SGK, yani Sosyal Güvenlik Kurumu, 2006 yılı itibarıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın tek çatı altında birleşmesi ile oluşmuş bir kurumdur. 5510 sayılı yasa ile, tüm sigorta kollarında bulunan çalışanlar tek bir kurum aracılığıyla sigorta primlerini takip edebilir hale gelir.

SGK Dagitici ne is yapar?​

SGK Dagitici ne is yapar?
Dağıtıcı (Posta-Dağıtım Hizmetleri), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu dağıtım sahasında kayıtlı-kayıtsız her türlü gönderinin dağıtım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Bağlı olduğum sigorta müdürlüğünü nasıl öğrenebilirim?​

Sosyal güvenlik kurumuyla ilgili bilgi edinilebilecek bir diğer nokta da SGK kurumunun resmi iletişim adresi ve internet sitesinin yer aldığı sisteme internet üzerinden girerek bu sayfada yer alan açıklamalara göre bağlı bulunduğunuz kurumu öğrenebilir, Alo 170’i arayarak da telefon üzerinden aklınıza takılan soruları …

Dağıtım Elemanı ne iş yapar?​

Dağıtım Elemanı ne iş yapar?
Dağıtım Elemanı (Gıda, İçecek), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak: vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

SGK ile ilgili şikayetler nereye yapılır?​

SGK ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
SGK kapsamında işçi şikayeti şu yollar ile yapılmaktadır: ALO 170 numaralı hattın aranması. ALO 170 hattı 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır. ALO 170 hattı işçi ve işveren anlaşmazlığı halinde dava işlemlerinden önce arabuluculuk yapmaktadır.
Sosyal Sigortalar Kurumu Türkiye’de ne zaman kuruldu?​
16 Mayıs 2006, TürkiyeTürkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu / Kuruluş

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı bir sosyal güvenlik kurumudur. SSK, çalışanların sigortalı olarak çalışabilmelerini sağlayan kurumlardan biridir. Ayrıca, SSK'nın yanı sıra Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kollarını da tek bir çatı altında birleştiren kurum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dur. SGK, 5510 sayılı yasa ile kurulmuş olup, tüm sigorta kollarında bulunan çalışanların sigorta primlerini tek bir kurum aracılığıyla takip edebilmelerini sağlamaktadır.

SGK'nın dağıtıcıları, posta ve dağıtım hizmetlerinde görevli olan nitelikli kişilerdir. Kendilerine verilen dağıtım sahasında gönderilerin dağıtımını yapmakla sorumludurlar.

SGK ile ilgili şikayetlerinizi iletmek için ALO 170'i arayabilirsiniz. ALO 170 numaralı hattı, işçi ve işverenlerin sorunlarına çözüm bulmaya yönelik hizmet veren bir hat olarak kullanılmaktadır. İşçi ve işveren anlaşmazlıklarında arabuluculuk yapabilen bu hat, SGK ile ilgili şikayetlerinizi dile getirmenizde yardımcı olabilir.

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise 16 Mayıs 2006 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihte, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın birleşmesiyle SGK'nın kuruluşu gerçekleşmiştir. Bu tarihten itibaren SGK, Türkiye'deki sosyal güvenlik sisteminin temel taşlarından birini oluşturmaktadır.

Geri