Baglayici maddeler kaca ayrilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
260.267
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bağlayıcı maddeler kaça ayrılır?​

Genel olarak, bağlayıcı maddeler iki ayrı grupta yer alır. Kullanım alanına göre değişen bu maddeler sıvı bağlayıcı ve toz bağlayıcı olarak adlandırılır. İnşaat ortamında etkin rol oynayan bağlayıcılar ana gruba ayrıldığında hidrolik bağlayıcı ve hidrolik olmayan bağlayıcı şeklinde karşınıza çıkar.
Betonda bağlayıcı madde nedir?
Bağlayıcı madde de genellikle çimentodur. Mesela portland çimentolu betonda bağlayıcı, portland çimentosu ve su karışımıdır. Asfalt ve diğer başka malzemeler de bağlayıcı olarak kullanılır; “asfalt betonu” ve “polimer betonu” elde edilir. Ancak genellikle “beton” denince portland çimentolu beton hatıra gelir.

Toz bağlayıcı maddeler nelerdir?​

Toz bağlayıcı madde akla gelenler kireç, çimento, alçı ve benzeri ürünlerdir. Sıvı bağlayıcı ise hidrokarbonlu yapısı ile karşınıza çıkar. Toz bağlayıcılara su eklenmesi ile birlikte plastik bir hamur elde edilir.
Hava bağlayıcıları nedir?
Hava bağlayıcıları yalnızca havada priz yapan bağlayıcılar olarak tanımlanabilmektedir ve yağlı kireç bu bağlayıcı türüne örnek olabilmektedir. Tarihte birçok bağlayıcı kullanılmıştır. Bunlar kısaca; toprak, toprak kireçtaşı karışımları, kireç ve alçılar, pişmiş kil tozları, doğal puzolanlar şeklinde sıralanabilir.

Betonun içinde ne var?​

Hazır Beton; çimento, agrega (kum, kırma kum, çakıl, kırmataş v.b.), su, ve gerektiğinde bazı kimyasal ve mineral katkı maddelerinin belli bir üretim teknolojisine uygun olarak karıştırılmasıyla elde edilen, başlangıçta plastik ya da akıcı kıvamda olup, şekil verilebilen ve zamanla katılaşıp sertleşerek, dayanım ( …
Mineral katkı maddeleri nelerdir?
Beton Üretiminde Mineral Katkı Kullanım Amaçları

Puzolan bağlayıcı madde midir?​

1. Puzolanlar. Puzolanlar, kendi başına bağlayıcılık değeri olmayan ya da çok az bağlayıcılık gösterebilen, fakat ince taneli durumda olduklarında ve sulu ortamda kalsiyum hidroksit ile birleştiklerinde hidrolik bağlayıcılık gösteren silisli, silisli-alüminli malzemelerdir.
Betonun ana malzemesi nedir?
Beton, agrega (ince ve kaba agrega), çimento ile suyun, kimyasal ve mineral katkı maddeleri ilave edilerek veya edilmeden homojen olarak üretim teknolojisine uygun olarak karıştırılmasından oluşan, başlangıçta plastik kıvamda olup, zamanla katılaşıp sertleşerek mukavemet kazanan önemli bir yapı malzemesidir.

Bağlayıcı madde kireç alçı ve Agrega Nedir?​

Bağlayıcı Malzemeler; agrega adını verdiğimiz taneli (granüler) malzemeleri birbirine bağlayarak beton gibi bir bütün halde kullanışlı yapay taş malzemelerinin üretimini sağlayan alçı, kireç, çimento veya bitüm gibi malzemelerdir.
Çimento karma oksitleri nelerdir?
Çimentoyu oluşturan CaO, SiO2, Al2O3 ve Fe2O3 klinker oluşumu sırasında yüksek sıcaklıkta birbiri ile birleşerek Trikalsiyum si- likat (3CaO.SiO2), dikalsiyum silikat (2CaO. SiO2), trikalsiyum alüminat (3CaO. Al2O3) ve tetra-kalsiyum alümino ferrit (4CaO. Al2O3,- Fe2O3)’i oluşturur.

Baglayicilar nelerdir?​

Bağlayıcı maddeler, çimento, kireç, alçı gibi su ile karıştırıldığında plastik bir hamur veren, bir süre sonra katılaşan, daha sonra da sertleşen ve bu özelliklerinden dolayı taş ve kumu bağlamakta kullanılan maddelere deniyor. Hem havada hem de suda katılaşma yeteneği olan bağlayıcı maddelere deniyor.
 
Geri
Üst