- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 226.938
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bağlatmak caiz mi?
Tüplerin bağlanması laparoskopik (kapalı ameliyatla) işlemle yapılabileceği gibi sezaryen sırasında da yapılabilmektedir. Ancak bu metod devamlı bir kısırlığa yol açtığından ve fıtrata (yaradılışa) müdahale olduğundan annenin hayatı ve sağlığı söz konusu olmadan yapılması caiz değildir.Minilaparotomi ne demek?
Bazan de sezaryen ameliyatı sırasında tüpler iki taraflı olarak bağlanabilir (bilateral tubal ligasyon, tubal sterilizasyon). “Minilaparotomi” adı verilen yöntemde, kasıktan 3-5 cm’lik yatay bir kesi ile kordonlara ulaşılarak bağlanır. Birkaç farklı bağlama çeşidi vardır.Bağlatmak ne demek?
Kadında yumurtayı taşıyan tüplerin ameliyatla bağlanmasıdır. Uygulandıktan sonra artık gebe kalınmaz. Tüplerin bağlanması, kadının cinsel isteğinde, adet düzeninde, vücut yapısında herhangi bir değişiklik meydana getirmez, bütün bu olaylar eskisi gibi devam eder.
Tup bağlatmak mı spiral mi?
Tüp bağlatma geri dönüşümsüz olarak tek sefer yapılan cerrahi bir operasyondur. Geçici kordon bağlatma imkânı bulunmamaktadır. Geçici doğum kontrol yöntemi arayışı olan kişilerin spiral kullanması önerilmektedir.Tüpler neden bağlanır?
Aile planlaması yöntemlerinden biri olan tüp bağlama, tıp dilinde tüp ligasyonu olarak tanımlanır. Yumurtalıklar ile rahim arasında yer alan fallop tüplerinin cerrahi yöntemlerle bağlanması ile kadın üreme hücresi olan yumurtanın rahme inişi engellenir.Tüplerin bağlanması kaç yaşında?
Tüp bağlatma işlemi için belirli bir yaş sınırı olmamakla beraber geri dönüşümü olmayan bir işlemdir. Bu nedenle ortalama 35 yaş üstü ve kesinlikle bir daha çocuk sahip olmak istemeyen çiftler için önerilen bir yöntemdir.
Laparoskopik ameliyat ile karın ve göbek bölgesinde açılan küçük deliklerden girilerek kamera ve gerekli aletlerle yapılabilir. Operasyon yaklaşık 15-20 dakika kadar sürer. Bu yöntemle kesi olmayacağı için iyileşme genelde daha kolaydır, ağrı daha azdır ve durumların çoğunda hastanede yatış gerekli değildir.