SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bağışıklık sistemi, organizmanın herhangi bir enfeksiyona karşı savunma gücüdür .Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması hastalıklara karşı vücudun daha dirençli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemi zayıfsa kişinin enfeksiyona yatkınlığı artar ve enfeksiyon ortaya çıktığında vücut direnci daha da düşer. Yeterli ve dengeli beslenmek bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken kötü beslenmek vücudu savunmasız bırakır . Virüs ve bakteri yoluyla bulaşan hastalıklar için zemin hazırlar.
Bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli besinler ise
Yoğurt ve Kefir; Probiyotik içeriği sayesinde bağışıklık sistemi için çok yararlı olan yoğurt ve kefir aynı zamanda doğal antibiyotiktir. Bağırsakların düzgün çalışmasını sağlayarak hastalık yapan patojen mikroorganizmaların çoğalmasını engelleyip bağışıklık sistemini kuvvetlendirirler.
Sarımsak ve soğan ;Sarımsak ve soğanda bulunan çinko, sülfür ve kükürt bileşimi bağışıklık sistemini güçlendirir, serbest radikallerin atılımını arttırır, kanser hücrelerinin gelişimini ve çoğalmasını engeller.
Brokoli, karnabahar, lahana; Sülforan içeriği ile antioksidan özellik taşır. İçerdiği E ve C vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Zencefil; Kanı temizler, enfeksiyon azaltıcı etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bal kabağı; İçindeki A ve C vitaminleri, demir, potasyum ve antioksidan öğeler sayesinde bağışıklık sistemini ve vücut direncini kuvvetlendirir. A vitamini yardımı ile vücutta bulunan bakteri, virüs, enfeksiyon ve enfeksiyonların sebep olduğu hastalıklara karşı korur.
Kuşburnu, İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı desteklerken antioksidan öğelerle enfeksiyonları önler.
Ekinezya: Bağışıklık sistemini güçlendirir, antiviral aktivite gösterir.Bakterilerin yayılmasını önler, Üst solunum yolu enfeksiyonlarını önler.
Yeşil Çay; Önemli antioksidanlardan olan kateşin ve polifenol içerdiği için bağışıklık sistemi kuvvetlendirir.
Turunçgiller; İçerdikleri C vitamini, karotenoidler, flavonoidler, glutatyon gibi enzimlerle bağışıklık sistemini destekler.
Nar ; Güçlü antioksidan öğeler olan antosiyanin ve flavonoidler içerir. Serbest radikallere karşı savaşarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Keten tohumu; Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif, protein, lignanlar (kansere karşı maddeler)içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli besinler ise
Yoğurt ve Kefir; Probiyotik içeriği sayesinde bağışıklık sistemi için çok yararlı olan yoğurt ve kefir aynı zamanda doğal antibiyotiktir. Bağırsakların düzgün çalışmasını sağlayarak hastalık yapan patojen mikroorganizmaların çoğalmasını engelleyip bağışıklık sistemini kuvvetlendirirler.
Sarımsak ve soğan ;Sarımsak ve soğanda bulunan çinko, sülfür ve kükürt bileşimi bağışıklık sistemini güçlendirir, serbest radikallerin atılımını arttırır, kanser hücrelerinin gelişimini ve çoğalmasını engeller.
Brokoli, karnabahar, lahana; Sülforan içeriği ile antioksidan özellik taşır. İçerdiği E ve C vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Zencefil; Kanı temizler, enfeksiyon azaltıcı etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bal kabağı; İçindeki A ve C vitaminleri, demir, potasyum ve antioksidan öğeler sayesinde bağışıklık sistemini ve vücut direncini kuvvetlendirir. A vitamini yardımı ile vücutta bulunan bakteri, virüs, enfeksiyon ve enfeksiyonların sebep olduğu hastalıklara karşı korur.
Kuşburnu, İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı desteklerken antioksidan öğelerle enfeksiyonları önler.
Ekinezya: Bağışıklık sistemini güçlendirir, antiviral aktivite gösterir.Bakterilerin yayılmasını önler, Üst solunum yolu enfeksiyonlarını önler.
Yeşil Çay; Önemli antioksidanlardan olan kateşin ve polifenol içerdiği için bağışıklık sistemi kuvvetlendirir.
Turunçgiller; İçerdikleri C vitamini, karotenoidler, flavonoidler, glutatyon gibi enzimlerle bağışıklık sistemini destekler.
Nar ; Güçlü antioksidan öğeler olan antosiyanin ve flavonoidler içerir. Serbest radikallere karşı savaşarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Keten tohumu; Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif, protein, lignanlar (kansere karşı maddeler)içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.