AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bagis turemis mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bağış türemiş mi?​

bağış – Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi bağışla- “ihsan etmek” fiilinden türetilmiştir. Bu fiil Farsça baχş بخش “ihsan, hediye” sözcüğünden türetilmiştir.

Tartışma türemiş mi?​

Kökeni oldukça eskilere dayanan sözcük, Eski Türkçede “çekmek, yaymak, açmak” anlamlarına gelir. Zamanla “ölçmek” anlamı da kazanmıştır. Tartmak kökünden türeyen diğer sözcükler şunlardır: Tartı, tartışma, tartışmak, tartaklamak.

Bağış kelimesi Türkçe mi?​

Bağış kelimesi Türkçe mi?
Bağış kelimesi Türkçe’de “ihsan etmek” anlamına gelir. Türkçe >> kökünden gelen bağışla- “ihsan etmek” fiilinden türetilmiştir. Türkçe fiil Farsça baχş بخش z “ihsan, hediye” sözcüğünden türetilmiştir.

Eski dilde Bağış ne demek?​

Eski dilde Bağış ne demek?
bahş / بخش / بَحْشْ Bağış, ihsan.

Ağır sözcüğü türemiş mi?​

Eski Türkçe ağır sözcüğünden evrilmiştir.

Düşünmek türemiş fiil midir?​

Kesinlikle düşünmek sözcüğünü düş sözcüğüne indirgeyemezsiniz çünkü aynı kök değildir yani kısacası sizin sorunuza gelirsek düşün- basit bir fiilldir.

Bağış mı Bağaş mı?​

Bağış mı Bağaş mı?
Bağış kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Uzun yıllar boyunca dilimizde yer alan bağış kelimesi, yurttaşların gerek günlük hayat gerekse sosyal medyada yararlandığı ve kullandığı sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır.

Bağış nedir bulmacada?​

Bağış nedir bulmacada?
Hibe kelimesi sadece mallar için kullanılır. Kişinin elindeki fazla malları bir kuruma ya da bir kişiye karşılıksız olarak vermek demektir. İhsan kelimesi hem bağış hem de iyilik anlamına gelir.

Soyut tinsel ne demek?​

görülmeyen, duyularla sezilebilen, soyut, tinsel.

Kalemler kelimesi basit mi türemiş mi?​

Kalem, süt, göz, kâğıt, halı ve gitmek basit sözcüklere örnektir; ancak bu sözcüklerden yapım ekleri veya başka sözcükler eklenerek türetilmiş kalemlik, sütçü, gözlük, kâğıthane, halıcı, gider gibi sözcükler basit değildir. Basit sözcükler çekim eki almış halde olabilir.
 
Bağış kelimesi Türkçe kökenli bir kelimedir. Türkçe kökeninden gelen 'bağışla-' fiilinden türetilmiştir. Bu fiil de Farsça 'baχş' (بخش) sözcüğünden türetilmiştir ve "ihsan etmek" anlamına gelir.

Eski dilde "bağış" kelimesinin karşılığı olan "bahş" (بَحْشْ) sözcüğü de "bağış, ihsan" anlamına gelmektedir.

Ağır kelimesi ise Eski Türkçe kökenlidir ve zamanla günümüzde kullandığımız şekline evrilmiştir.

"Düşünmek" fiili ise bağlı olduğu kökten türetilmiş bir fiildir. "Düş" ve "düşün" aynı kökten gelmez ancak bağlantılıdır.

"Kalemler" kelimesi de basit türemiş bir kelime değildir. Örneğin, kalemlik, gözlük gibi türetilmiş kelimeler basit sözcükler değildir. Basit sözcükler, çekim eki almış olsalar bile türetilmemiş kelimelerdir.

Umarım sorularınıza verdiğim cevaplar yararlı olmuştur. Başka bir konuda da yardıma ihtiyacınız varsa lütfen belirtin.
 
Geri
Üst