AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bagirsaklar yapisinca ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bağırsaklar yapışınca ne olur?​

Bağırsakların iç içe geçmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalıkta adeta bağırsaklar bir dürbün gibi iç içe geçmiştir. Bağırsak yapışması rahatsızlığının tam olarak nedeni de belli değildir. Özellikle kabızlık ya da ishal gibi hastalıkların uzun süre sürmesi sonucu ortaya çıkmaktadır.

Bağırsak yapışıklığı nasıl açılır?​

Uzun dönemden beri olan (kronik) bağırsak yapışıklığı durumunda hastaya kramp şeklinde karın ağrısı yakınması yaratabilir. Bu tür yapışıklıklarda enteroklizis tetkiki sonrasında yapışıklıkların yerleri belirlendikten sonra, laparoskopik yöntemle yapışıklıklar açılabilir.
Önce plasentadan süzülerek bebeğe ihtiyacı olan kadarı geçer. Plasenta anne kanındaki bebeğe zarar verebilecek bazı maddelerin geçmesini de önler. Plasenta aynı zamanda parmaksı yapısı sayesinde bebeğin rahime tutunmasını da sağlar. Plasenta birçok önemli hormon salgılayarak gebeliğin devamına katkıda bulunur.
Bağırsak yapışıklığı ne demek?
Bağırsak yapışıklığı, bağırsakların farklı nedenlerle birbirine veya karında yerleşen farklı komşu organlara yapışarak düzenli hareket ve akışının bozulmasıdır. Doğumsal ve sonradan etkili olabilen faktörler nedeniyle gelişebilmektedir.
Bağırsak yapışması belirtileri nelerdir?
En yaygın bağırsak düğümlenmesi belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

Bağırsak yapışması ameliyatı kaç saat sürer?​

Ameliyat yaklaşık olarak 2-3 saat sürebilir.

Bağırsak yapışmasına ne iyi gelir?​

Hastaya damardan çeşitli serumlar verilerek, sıvı ve tuz (elektrolit) açığı kapatılmaya çalışılır. Bu tür bir ameliyatsız yaklaşım ile bağırsak yapışıklığı sonrasında gelişen bağırsak düğümlenmesi vakalarının % 60-80’i tedavi edilebilir.
Bebeğin eşinin yukarıya çıkması için herhangi bir şey yapılamaz. Ancak yine de kadın doğum uzmanı doktora gidip rahim ağzı uzunluğu ölçülmeli, erken doğum riski olup olmadığı değerlendirilmelidir. Plasenta, hamileliğin son haftalarına doğru, 24. Haftadan itibaren yukarı doğru hareket eder ve yukarıda kalır.
Bağırsak büzülmesi nedir?
İrritabl bağırsak sendromu (IBS), hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon isimleriyle de anılır. Toplumun yaklaşık %15’ini etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır. Belirtileri karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık ya da her ikisini içerir.
Bağırsak yapışması nasıl geçer?
Prof. Dr. Göral, bağırsak dostu besinleri şöyle sıraladı: Yoğurt, kefir, lahana turşusu, kepekli ekmek, badem, Hindistan cevizi, tarçın, kaliteli zeytinyağı, bezelye, Brüksel lahanası, rokfor peyniri, zencefil, doğal sarımsak, omega-3’den zengin olan somon balığı oldukça yararlıdır.

Bağırsak tıkanıklığını ne açar?​

Bağırsak Tıkanmasının Nedenleri

Plasenta ne zamana kadar yukarı çıkar?​

Genellikle gebeliğin 20. haftası itibariyle plasentanın yer değiştirmesi mümkündür. Gebeliğin ilk dönemlerinde plasenta rahim ağzına yakın yerleşebilir. Rahim büyümesiyle beraber plasenta üst kısımlara çıkar. Bunun için de gebeliğin 24. haftasına kadar beklenilir.
 
Geri
Üst