AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bagirsak kanamasi neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bağırsak kanaması neden olur?​

Bağırsak Kanaması Neden Olur? Bağırsak kanaması; bağırsakta görülen bir problem kaynaklı bağırsak damarlarında çatlama sebepli meydana gelir. Böyle bir durumda ağızdan veya makattan kan gelmektedir. Kişide halsizlik de yapan bu durumun erken teşhis edilmesi çok önemlidir.

Hangi yöntemlerle bağırsak kanaması tedavisi yapılır?​

İnce bağırsak kanamalarında, radyonüklid sintigrafi kullanılarak kanayan yer tespit edilebilir. Bu yöntemde damara radyoaktif madde verilerek, özel bir kamerayla kanama yeri tespit edilir. Bağırsak kanaması tedavisi nasıl yapılır? Endoskopik yöntem kanamayı gösterdiği gibi, tedaviye olanak sağlayan bir yoldur.

Bağırsak kanaması, kan damarlarının çatlamasıyla meydana gelir.?​

Bağırsak kanaması, kan damarlarının çatlamasıyla meydana gelir.?
Bağırsak kanaması, bağırsaklardaki sorunlardan dolayı kan damarlarının çatlamasıyla meydana gelir. Ağızdan ya da makattan gelen kanamayla kendini belli eden, kişide halsizlik yapan bir rahatsızlıktır. Erken teşhis edilmesi tedavi için oldukça önemlidir.

Peki, bağırsak kanaması neden olur?​

Bağırsak kanaması; bağırsakta görülen bir problem kaynaklı bağırsak damarlarında çatlama sebepli meydana gelir. Böyle bir durumda ağızdan veya makattan kan gelmektedir. Kişide halsizlik de yapan bu durumun erken teşhis edilmesi çok önemlidir. Alt sindirim sisteminde görülen kanamalar genellikle kalın bağırsak veya rektumda olmaktadır.

Bağırsakta meydana gelen kanamalar nelerdir?​

Bağırsakta meydana gelen kanama birdenbire veya yavaş yavaş meydana gelebilir. Çok ve ani gelen kanamalar tifo sebepli olurken yavaş yavaş gelen kanamalar basurdan kaynaklı olabilmektedir. Tifo ciddi bir hastalık olup kanamalarla başlar ve hemen tedavi gerektirmektedir.

Kalın bağırsak tümörleri kansere neden olur?​

Kalın bağırsak tümörleri kansere neden olur?
Kalın bağırsak tümörleri ya da iyi huylu tümörler kanser oluşumunun gelişiminde önemli bir rol oynar. Bu durumlarda gizli ya da bariz kanamalar meydana gelebilir. Kalın bağırsaklardaki iltihaplar ve enfeksiyonlarda kanamalara neden olabilir. Bağırsak kanamasına neden olabilecek rahatsızlıklar nelerdir?
Bağırsak fıtığında uygulanacak tedavi yöntemi nelerdir?​
Bağırsak fıtığında uygulanacak tedavi yöntemi hastalığın şiddetine bağlı olarak değişmektedir. Örneğin eğer fıtık çok ilerlemediyse, hastanın yeme içme ve tuvalet alışkanlığında değişimler yapılarak iyileşme sağlanabilir. Tedavisi mümkün olan bağırsak fıtığı tedavi edilmediğinde vücutta başka ciddi hastalıklara yol açabilmektedir.
Hangi bir kabıza baktığınızda su üstünde kalmak gerekir?​
Uzmanlara göre kakanızın klozette yol alan bir gemi gibi su üstünde kalmaması gerekiyor. Eğer kakanız yüzüyorsa bu dışkınızda yağ fazlası olduğunu ve vücudunuzun besinleri yeteri kadar ememediğini gösterir. 9. Dışkınız kurşun kalem gibi inceyse bu kabıza işaret olabilir ancak çok küçük bir olasılıkla kolon kanserine de işaret olabilir.

Ne kadar ince bir kabıza bakın?​

Ne kadar ince bir kabıza bakın?
Dışkınız kurşun kalem gibi inceyse bu kabıza işaret olabilir ancak çok küçük bir olasılıkla kolon kanserine de işaret olabilir. Tabii ki kolon kanserinin daha birçok belirtisi var, yalnızca ince kaka değil. Eğer herhangi bir şüpheniz varsa bir doktora görünün. 10.
 
Bağırsak kanaması genellikle bağırsakta meydana gelen bir problem nedeniyle bağırsak damarlarında çatlama sonucu ortaya çıkar. Bu durumda ağızdan veya makattan kan gelmektedir. Kişide halsizlik yapan bu durumun erken teşhis edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bağırsak kanaması, alt sindirim sisteminde görülen kanamalar genellikle kalın bağırsak veya rektumda olmaktadır.

Bağırsak kanamasının sebepleri arasında kalın bağırsak veya rektumda tümörler, bağırsak enfeksiyonları, Crohn hastalığı, ülseratif kolit, divertikülit gibi iltihabi bağırsak hastalıkları, bağırsak polipleri, ağır kabızlık, anal fissürler, hemoroidler, bağırsak yaralanmaları, bağırsak divertikülleri, tifo gibi hastalıklar yer alabilir.

Bağırsak kanamaları genellikle ince bağırsaklarda veya kalın bağırsakta meydana gelir ve çeşitli belirtilerle kendini gösterebilir. Bu belirtiler arasında dışkının renginde değişiklik, dışkıda kan görülmesi, karın ağrısı, kilo kaybı, halsizlik, kanamaya bağlı anemi gibi durumlar yer alabilir.

Bağırsak kanamasının tedavisi, kanamanın nedenine, şiddetine ve hastanın genel durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tedavi yöntemleri arasında endoskopik yöntemler, radyonüklid sintigrafi, kanama kontrolü, ilaç tedavisi, cerrahi müdahale gibi seçenekler bulunmaktadır.

Eğer herhangi bir sağlık sorunu veya şüpheniz varsa kesinlikle bir doktora başvurmanız ve gerekli muayene ve tetkikleri yaptırmanız önemlidir. Sağlığınızı ihmal etmemek ve uzman görüşü almak her zaman en doğru tercihtir.
 
Geri
Üst